Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
woda pod wycieraczkami w srodku
witam mam wode pod wycieraczkami w srodku na poczatku myslalem ze znalazla sie tam przez zuzyte korki w podlodze i dlatego mam je zaspawac.... ale dzisiaj zauwazylem ze leci mi woda po słupku przy drzwiach tam gdzie jest kostka z kablami w drzwi... widzialem gdzies ten temat ale teraz nie moge go znalezc.... która uszczelke trzeba wymienic by sie tego problemu pozbyc?
GOLF 3 GTI 2.0 8V 115KM 1992r silnik 2E
- robson2314
- Czytacz
szyberdachu nie mam a ten filter gdzie dokladnie jest i czy da sie tam dostac by to uszczelnic?
GOLF 3 GTI 2.0 8V 115KM 1992r silnik 2E
- robson2314
- Czytacz
w poprzednim aucie , kangoo mialem to samo okazalo sie ze woda leciala po wiazce kabli zarowno z jednej jak i z drugie strony , zakleilem to wtedy klejem do szyb i problem zniknal , nie wiem jak w golfie 3 ale pewnie tez sie bedzie dalo to zakleic
-

bioly21 - Gaduła
robson2314 napisał(a):a ten filter gdzie dokladnie jest i czy da sie tam dostac by to uszczelnic?
filtr kabinowy jest w podszybiu z prawej strony, przed pasażerem. ściąga się połowę podszybia i masz filtr na wierzchu
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
trollu napisał(a):filtr kabinowy jest w podszybiu z prawej strony, przed pasażerem. ściąga się połowę podszybia i masz filtr na wierzchu
Nastepnie zdejmujesz filtr i odkrecasz jego podstawę, są 2 nakrętki.
Na uszczelke dajesz dużo silikonu i skrecasz....
Nie zapomnij o wyczyszczeniu CAŁEGO podszybia, zbierają sie tam liście itp. - potrafią one zapchac odpływy.....
Jak skrecisz i poczekasz aż wyschnie silikon to bierzesz wode i lejesz na cały tamten róg skąd sączyła woda, na dach też. - i patrzysz czy nie cieknie.
powodzenia.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
do wiatraka dostajesz sie od środka pod nogamo pasażera a do filtra i obudowy od strony podszybia z zewnątrz auta tak jak pisał trollu, a slawek5t, Ci opisał jak i z czym to sie "JE" 

-

krysek0309 - Badacz tematu
Zeby dojsc do obudowy to musisz zdjąć plastikową osłone co jest przy szybie od strony pasażera.
Pod nią jest filtr oraz wspomniana obudowa która trzyma sie na dwóch słabych nakretkach plastikowych.
Pod spodem masz uszczelke na którą warto zapodać dużo silikonu:)
Ja po deszczu zawsze miałem mokrą podłoge. Uszczelniłem obudowe i teraz mam sucho.
Oczywiscie ten plastik jest na zewnątrz auta
Pod nią jest filtr oraz wspomniana obudowa która trzyma sie na dwóch słabych nakretkach plastikowych.
Pod spodem masz uszczelke na którą warto zapodać dużo silikonu:)
Ja po deszczu zawsze miałem mokrą podłoge. Uszczelniłem obudowe i teraz mam sucho.
Oczywiscie ten plastik jest na zewnątrz auta

Mój golfik
-

slawek5t - Members
• Strona 1 z 1