Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wlepka do usuniecia
panowie i panie mam pytanie na swojim golfiku posiadam wlepke fabrycznie naklejono na lakieze z tyłu jak na zdjeciu widac po prawej stronie stronie JOKER czy ktos moze doradzi mi jak ją zdjąc zeby nie uszkodzic lakieru 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Proponuję zaczekać z tą naklejką do lata. Chyba nie jest to aż tak istotne, żeby zrywać ją czym prędzej. Wówczas cała karoseria będzie nagrzana i będzie łatwiej ją odrywać. Później robota chirurgiczna, milimetr, po milimetrze, aż do skutku. Na końcu oczyść blachę z ewentualnego kleju, który zostawiła naklejka (np. benzyną, spirytusem, rozpuszczalnikiem - z tym ostrożnie) i voila! Jeżeli koniecznie chcesz teraz to spróbuj podgrzać suszarką, jest to trochę niebezpieczne, bo może zacząć odrywać się ta warstwa ochronna lakieru.
-

PrzemkoXVI - Members
PrzemkoXVI napisał(a):Proponuję zaczekać z tym do lata. Wówczas cała karoseria będzie ciepła i będzie Ci łatwiej to odrywać. Jeżeli koniecznie chcesz teraz to spróbuj to podgrzać suszarką/opalarką, ale nie ręczę, że wyjdzie porządnie. Później robota chirurgiczna, milimetr, po milimetrze, aż do skutku. Na końcu oczyść blachę z ewentualnego kleju, który zostawiła naklejka (np. benzyną, spirytusem, rozpuszczalnikiem - z tym ostrożnie) i voila!
dokładnie poczekaj z tym do lata bo teraz to ..ujnia z grzybnią nie dasz rady
-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
Andrew napisał(a):jak sciagniesz ta naklejke to pod slonce na lakierze bedzie bedzie ona widoczna (jej wzor)
Normalna sprawa. Od momentu wyjazdu samochodu z fabryki lakier delikatnie, bo delikatnie, ale jednak się odbarwił (zbladł). Ale i na to są dwa sposoby:
a) dobrze wypolerować i nawoskowić całe auto, zwracając uwagę na miejsce po naklejce;
b) kupić nowe naklejki.

-

PrzemkoXVI - Members
poczekam do lata posłucham waszych opini.a w tym miejscu chce umiescic naszą klubową wlepke juz zamuwiłem i zapłaciłem 

Ostatnio edytowano 19 maja 2013, o 19:37 przez hanawald, łącznie edytowano 1 raz
-

hanawald - Members
hanawald napisał(a):poczekekam do lata posłucham waszych opini.a w tym miejscu chce umiescic naszą klubową wlepke juz zamuwiłem i zapłaciłem
A no to widzisz, póki co identyko jak u mnie!
Andrew, jeżeli dobre (zaznaczam - DOBRE!) polerowanie, przy użyciu polerki, i lepszych jakościowo preparatów nic nie pomogły to albo Twój Golf stoi 24/7 na słońcu, albo jakimś cudem bardzo szybko wypłowiał, ponieważ po zabiegu z polerką z reguły wszystkie rysy, odbarwienia itp. powinny zginąć.
-

PrzemkoXVI - Members
moje autko wiekrzoś czasu spedza w garażu a na polerke odam go w maju jak sie zrobi cieplutko. 

-

hanawald - Members
czesio ja zamówiłem srebrną
Ostatnio edytowano 15 mar 2013, o 19:52 przez hanawald, łącznie edytowano 1 raz
-

hanawald - Members