Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Włamanie przez bagażnik
Witam, nie wiem czy pisze w dobrym dziale ale mam do was pytanie, czy mozliwe jest ze ktos mogł wlamac mi sie do samochodu przez bagaznik, wiadomo chodzi o golfa 3 z centralnym (bagazni oddzielnie), otorz rano okazalo sie ze skradziono mi CB oraz Radio, schowek był wyłamany, a samochod dobrze "przetrzepany", był on zamkniety oprocz bagaznika, w którym była odpięta zarówka i zdjęta półka tylna, według mnie ktos po prostu otworzyl zamek w bagazniku wyjął zarówke zeby z daleka nic nie swieciało i wszedl do srodka przechodząc do przodu, zrobił swoje i wyszedł., i moje pytanie jest takie, czy mozliwe ze otworzył zamek bez naruszenia go i zrobil to co opisałem? dodam ze wszyskie zamki sa nienaruszone oprocz wyrwanego schowka.
- michal284
- Czytacz
michal284 napisał(a):i moje pytanie jest takie, czy mozliwe ze otworzył zamek bez naruszenia go i zrobil to co opisałem?
Niestety tak.
Zamek tylnej kalpy to prosta konstrukcja ... poza tym kluczyki do mk3 są powtarzalne (czyt. twoim kluczykiem możesz otworzyć inne mk3).
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
A pytanko takie mam pewien jesteś że centralny domknął bagażnik?Parę razy spotkałem się czyś takim że nie zamykało klapy bagażnika i nawet alarm się uzbrajał , a klapę można było po naciśnięciu otworzyć i alarm też nie zawył 

-

pietrasiak2 - Members
Paweu_mk3 napisał(a):... poza tym kluczyki do mk3 są powtarzalne (czyt. twoim kluczykiem możesz otworzyć inne mk3).
Myśle że problem nie polega na powtarzalności choć może i coś w tym jest. Większość mk3 ma już prawie 20 lat i kluczyk jak i zapadki w zamkach są na tyle wyjechane że można je otworzyć byle czym
Co to klapy to sam sie kiedyś włamywałem do swojego, idzie to zrobić dość prosto ale nie bez uszkadzania zamka (wyłamią sie dwa zatrzaski) sprawdz z czystej ciekawości czy nie idzie jej otworzyć byle innym kluczem

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Opik napisał(a):U mnie to nawet kluczyka do połowy nie idzie wsadzić, co mówić o przekręceniu
bys sie zdziwił
Otwarcie golfa 3 to jest pikuś dla osoby która ma jakieklwiek pojecie w tym temacie .-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
chomik napisał(a):Opik napisał(a):U mnie to nawet kluczyka do połowy nie idzie wsadzić, co mówić o przekręceniu
bys sie zdziwiłOtwarcie golfa 3 to jest pikuś dla osoby która ma jakieklwiek pojecie w tym temacie .
jak wsadzisz cokolwiek do tego zamka to dam Ci medal z ziemniaka
nie mówię że się nie da, bo sam się musiałem włamywać jak zatrzasnąłem kluczyki, portfel, dokumenty i telefon na parkingu. Mówię o tym że zamek z tyłu "od zewnątrz" nie funkcjonuje w moim przypadku
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
U mnie tylny zamek niestety można nawet paznokciem przekręcić, więc chyba trzeba będzie go wymienić
Całkiem możliwe, że Ci się ktoś przez bagaj wbił do środka 
Całkiem możliwe, że Ci się ktoś przez bagaj wbił do środka 
-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
Opik napisał(a):już wszystko tam psikałem, WD40, CX80, jakiś smar w spreju, odrdzewiacz i to po paręnaście razy, nic nie dało
Wystarczy odkręcić jedną śrubkę by zdjąć boczek bagażnika .. a potem by wyjąc zamek już żadnej filozofii nie ma.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1