Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wieje przez drzwi przy wiekszych predkosciach
mam pytanie j/w mianowicie wieje przez drzwi przy wiekszych predkosciach a jest to bardzo denerwujace wiec moze ktos spodkal sie juz z takim problemem i ma jakis patent na zniwelowanie tego czekam na propozycje jakies foto porady mile widziane 

to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
danny.tcz, w mojej byłej trójce pomogła wymiana uszczelki, która z wiekiem nie spełniała już swojej roli. Może nie do końca bo przy 120 km/h słychać było szum, ale to już wina opadajacych drzwi, o których było juz sporo na forum.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
Podłączam się do tematu. Mam dokładnie ten sam problem, a gdy jadę pod wiatr i lecę 120 to tak szumi jakbym jechał cabrio
. Właśnie chciałbym zacząć od wymiany uszczelek, a potem coś pokombinować, być może je jakoś przerobić
Np z dwóch jedną, wtedy byłaby grubsza, więc bardziej dolegałaby do drzwi, no i sztywniejsza nieco. Co wy na taki zabieg ?
. Właśnie chciałbym zacząć od wymiany uszczelek, a potem coś pokombinować, być może je jakoś przerobić
Np z dwóch jedną, wtedy byłaby grubsza, więc bardziej dolegałaby do drzwi, no i sztywniejsza nieco. Co wy na taki zabieg ?- motomysz9
- Berbeć
Sivy napisał(a):danny.tcz, Może nie do końca bo przy 120 km/h słychać było szum, ale to już wina opadajacych drzwi, o których było juz sporo na forum.
Tak jest , dodam jeszcze sprawdź doleganie górnej części drzwi i czy prawidłowo się ryglują

-

pietrasiak2 - Members
najprosciej bedzie dociagniecie drzwi ..u mnie tez wialo dociagnelem dzwi i przestalo.. luzujesz zamek w dzwiach przesowasz go lekko i przykrecasz spowrotem..
to samochód wybiera kierowce a nie kierowca samochód 

-

arkadiusz87 - Badacz tematu
A nie leje ci się do auta na myjni?
Możesz spróbować obficie przesmarować uszczelki drzwi wazeliną techniczną i zostawić auto pootwierane przez godzinkę. Z wiekiem uszczelki przesychają i tracą swoje właściwości. U mnie w Cabrio pomogło właśnie takie przesmarowanie i teraz potarzam ta czynność przy sprzątaniu auta i mam spokój.
Możesz spróbować obficie przesmarować uszczelki drzwi wazeliną techniczną i zostawić auto pootwierane przez godzinkę. Z wiekiem uszczelki przesychają i tracą swoje właściwości. U mnie w Cabrio pomogło właśnie takie przesmarowanie i teraz potarzam ta czynność przy sprzątaniu auta i mam spokój.
- vanitum
- Czytacz
Wiesz w ktorym punkcie świszczy ? - to jest podstawa. Czy może po całości świszczy.
Sprawdź czy uszczelka dolega wszędzie.
Ja miałem sprytny sposób, zdjąłem troche uszczelke i podoginałem rant w strone szyby, efekt jest taki że uszczelka duzo bardziej dolega i powietrze nie ma prawa sie przedostać
Ale u ciebie nie koniecznie musi byc to samo.
Sprawdź gdzie świszczy....
oraz podciagnij zawias. sprawdź czy drzwi idealnie prosto sie zamykają.
Sprawdź czy uszczelka dolega wszędzie.
Ja miałem sprytny sposób, zdjąłem troche uszczelke i podoginałem rant w strone szyby, efekt jest taki że uszczelka duzo bardziej dolega i powietrze nie ma prawa sie przedostać
Ale u ciebie nie koniecznie musi byc to samo.
Sprawdź gdzie świszczy....
oraz podciagnij zawias. sprawdź czy drzwi idealnie prosto sie zamykają.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
o slawek dzieki podsunales mi bardzo dobry pomysl bo u mnie wlasnie troche nie dolega uszczelka wiec nie zaszkodzi rancik podgiac
drzwi mam do wymiany ale nie teraz 
drzwi mam do wymiany ale nie teraz 
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1