Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
uszczelka tylnej szyby
Witam. potrzebuję uszczelki szyby tylnej do VW golf 3 chatback. Muszę wyjąc szybę do malowania, stara się już nie będzie nadawała a na sam klej to kiepsko wygląda. znalazłem jedną ofertę na allegro po 10 zł za metr . Może ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie i może coś doradzić. Pozdro
- szejmas
- Czytacz
Ja mam wklejoną bez uszczelki i powiem Ci że jak sie to ładnie wymaluje to naprawdę nie jest zle do tego nie zbiera się syf przez co nie gnije przemyśl to dobrze.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
U mnie po wklejeniu szyby klapy nie było uszczelki. Sam okleiłem szybę oraz klapę, zostawiłem rowek między szybą a klapą i uzupełniłem go klejem do szyb. Kurz i piach nie wlatuje między szybę a klapę, nie trzyma się wtedy wilgoć i klapa wytrzymuje dłużej bez rudego.
-

prezesik - Members
-

Radi - Members
czytałem gdzieś opinie o tych uszczelkach i sa niepochlebne. problem z jej ułożeniem na narożnikach. z tego co się orientuje oryginał był ciągły i w kształcie szyby. nigdzie oryginału czy czegoś zbliżonego nie mogę znaleźć
- szejmas
- Czytacz
szejmas napisał(a):czytałem gdzieś opinie o tych uszczelkach i sa niepochlebne. problem z jej ułożeniem na narożnikach. z tego co się orientuje oryginał był ciągły i w kształcie szyby. nigdzie oryginału czy czegoś zbliżonego nie mogę znaleźć
Nie ma się co dziwić w końcu to uszczelka z metra nigdy nie dopasujesz jej jak oryginał, z doświadczenia wiem że lakiernicy starają się nie uszkadzać jej przy wymianie by można było ją ponownie użyć, bo ile kosztuję ori to już zdążyłeś się dowiedzieć
-

Radi - Members
szejmas napisał(a):W nordglasie mi wkleili z uszczelką. uszczelka nie leży jak oryginalna w narożnikach się nie układa. chyba ogólnie lepiej było bez uszczelki.
Ciśnie mi się tylko na usta a nie mówiłem
-

Radi - Members
• Strona 1 z 1