Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Uszczelka pod przednią szybą
Witam wszystkich. Jest może opcja żeby wymienić uszczelke na tym plastiku między maską a szybą? Bo mi ta stara sparciała i sie tam woda wali do środka.. Myślałem żeby to silikonem zakleić ale nie wiem czy to spełni swoje zadanie.. Czy trzeba cały ten plastik zmienić?
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
trzeba ten cały plastik zmienić, bo ta uszczelka jest przy plastiku
moje nowe GTI TDI 20 JAHRE http://www.golf3.pl/topics2/vw-golf-iii ... t21576.htm
- golfer_1984
- Czytacz
-

deusiwo - Members
Zakleisz silikonem z za pół roku będziesz zmieniał filtr kabinowy i spowrotem wszystko będziesz musiał kleić. Ja tej uszczelki nie mam, ale co roku przed zimą zdejmuję całe podszybie ( bo tak się to nazywa ) i czyszczę przegrodę, udrażniam kanały odpływowe, aby nie trzymała się tam wilgoć.
-

prezesik - Members
No niby mam tam drożne wszystko, ale do silnika wycieraczek dostała sie woda i zardzewiało i musiałem to rozebrać wszystko żeby znów działało.. poza tym jakoś mnie to wkurza jak widzę tam te dziure 

-

deusiwo - Members
deusiwo, ten waski pasek gumy przy szybie niema takiego znaczenia, zauważ że plastyk podszybia jest tak wyprofilowany że wchodzi pod spód pod krawędź ramki szyby. Znacząca ilość wody tamtędy nie leci. Po prostu ta okolica gdzie jest silnik wycieraczek i ECU z natury nie jest szczelna, woda leci z rynienek koły szyby przedniej, i otwory w błotnikach czasem się zatykają liśćmi i wilgoć tam pojawia się często. Więc nie zwracaj na to uwagi po tylu latach silniczek ma prawo się zabrudzić i korodować, jeśli to dobrze naprawiłeś to wcześniej auto się rozpadnie niż ponownie silnik skoroduje
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1