Ukręcone wkladki

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Ukręcone wkladki

Postprzez Or3L » 5 sty 2015, o 12:19

Cześć.

Przeszukałem tematy ale nie rzuciło mi się nic podobnego.
Mam problem z tym ze mam ukrecone obie wkladki (zostaly mi na kluczyku) przez co otwieram auto srubokretem.
Czy da się je jeszcz ejakoś ocalić bo nie chciałbym mieć dodatkowych kluczyków jednego do stacyjki a do zamków drugiego.

Pozdr
Avatar użytkownika
Or3L
Moderator
 
Posty: 542
Dołączył(a): 15 lip 2012, o 09:30
Lokalizacja: Katowice
Rocznik: 1996
Silnik: AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Ukręcone wkladki

 

Postprzez Thorsten » 5 sty 2015, o 12:23

Może wyprawa na złomowisko? Ja kupiłem kolumnę kierowniczą i kostkę i ori stacyjkę z kluczem dostałem w zestawie.
Nie wiem czy w sprzedaży nie są przypadkiem kompletne zestawy czyli drzwi i stacyjka.
Na jakimś złomie dostaniesz (wymontujesz) sobie zestaw i dostaniesz klucz.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez shift00 » 5 sty 2015, o 12:24

Gdzieś widziałem wkładkę stacyjki w której można samemu sobie ustawić zapadki, tj. ustawiasz zamek do gotowego kluczyka. Poszukaj w necie, może znajdziesz takie cuda do drzwi.
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 790
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 0.5VR6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Kłosek » 5 sty 2015, o 12:32

shift00 napisał(a):Gdzieś widziałem wkładkę stacyjki w której można samemu sobie ustawić zapadki, tj. ustawiasz zamek do gotowego kluczyka. Poszukaj w necie, może znajdziesz takie cuda do drzwi.

Znajomy miał takie wkładki to wszystkim cienkim dało się je otworzyć więc odradzam.
Kłosek
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 08:29
Lokalizacja: Zgierz

Postprzez shift00 » 5 sty 2015, o 12:34

Kłosek napisał(a):
shift00 napisał(a):Gdzieś widziałem wkładkę stacyjki w której można samemu sobie ustawić zapadki, tj. ustawiasz zamek do gotowego kluczyka. Poszukaj w necie, może znajdziesz takie cuda do drzwi.

Znajomy miał takie wkładki to wszystkim cienkim dało się je otworzyć więc odradzam.


No to zostaje szukać na szrocie razem z wkładką stacyjki ;)
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 790
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 0.5VR6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Paweu » 5 sty 2015, o 12:54

shift00 napisał(a):
Kłosek napisał(a):
shift00 napisał(a):Gdzieś widziałem wkładkę stacyjki w której można samemu sobie ustawić zapadki, tj. ustawiasz zamek do gotowego kluczyka. Poszukaj w necie, może znajdziesz takie cuda do drzwi.

Znajomy miał takie wkładki to wszystkim cienkim dało się je otworzyć więc odradzam.


No to zostaje szukać na szrocie razem z wkładką stacyjki ;)


Przecież napisał że otwiera auto śrubokrętem a nie odpala. Więc po co wymieniać stacyjkę mając swoje stare bębenki zamka kierowcy i pasażera?


Or3L napisał(a):Mam problem z tym ze mam ukrecone obie wkladki (zostaly mi na kluczyku) przez co otwieram auto srubokretem.


cały bębenek został Ci na kluczu ? Jeśli tak to odkręć klamkę i sprawdź czego w niej brakuje :

http://www.golf3.pl/topics6/zima-zamarz ... 555,75.htm str 6. kilka foto.

A tutaj bez fotografii za to opisano rozwiązanie ww. problemów :

http://www.golf3.pl/topics6/zamki-wklad ... 24,945.htm
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez shift00 » 5 sty 2015, o 13:00

Paweu, chodziło mi, że jak wymieniać wkładki to wszystkie, aby mieć jeden kluczyk.

Or3L napisał(a):Cześć.
[...] nie chciałbym mieć dodatkowych kluczyków jednego do stacyjki a do zamków drugiego.
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 790
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 0.5VR6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Paweu » 5 sty 2015, o 13:09

shift00 napisał(a):Paweu, chodziło mi, że jak wymieniać wkładki to wszystkie, aby mieć jeden kluczyk.

Or3L napisał(a):Cześć.
[...] nie chciałbym mieć dodatkowych kluczyków jednego do stacyjki a do zamków drugiego.


Przecież napisał że chce ocalić obecne wkładki ? To po co je wymieniać na nowe? Skoro (pewnie) wystarczy zakupić na allegroszu taki oto zestaw :

Obrazek

Z resztą... wszystko jest opisane w linkach, które podałem. Nie ma co się rozwodzić. ;-)
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Or3L » 6 sty 2015, o 01:25

Super fajnie ze mogę zachować obecne wkładki ;) dzięki wszystkim za pomów i zaangażowanie w temat ;) a w środę się tym zajmę ;)

Zamykam temat ;)
Avatar użytkownika
Or3L
Moderator
 
Posty: 542
Dołączył(a): 15 lip 2012, o 09:30
Lokalizacja: Katowice
Rocznik: 1996
Silnik: AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe


http://cargotransport.com.pl/logistyka.html



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości