Cześć.
Przeszukałem tematy ale nie rzuciło mi się nic podobnego.
Mam problem z tym ze mam ukrecone obie wkladki (zostaly mi na kluczyku) przez co otwieram auto srubokretem.
Czy da się je jeszcz ejakoś ocalić bo nie chciałbym mieć dodatkowych kluczyków jednego do stacyjki a do zamków drugiego.
Pozdr
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

Or3L - Moderator
- Rocznik: 1996
- Silnik: AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Może wyprawa na złomowisko? Ja kupiłem kolumnę kierowniczą i kostkę i ori stacyjkę z kluczem dostałem w zestawie.
Nie wiem czy w sprzedaży nie są przypadkiem kompletne zestawy czyli drzwi i stacyjka.
Na jakimś złomie dostaniesz (wymontujesz) sobie zestaw i dostaniesz klucz.
Nie wiem czy w sprzedaży nie są przypadkiem kompletne zestawy czyli drzwi i stacyjka.
Na jakimś złomie dostaniesz (wymontujesz) sobie zestaw i dostaniesz klucz.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Nadwozie: 5-drzwiowe
shift00 napisał(a):Gdzieś widziałem wkładkę stacyjki w której można samemu sobie ustawić zapadki, tj. ustawiasz zamek do gotowego kluczyka. Poszukaj w necie, może znajdziesz takie cuda do drzwi.
Znajomy miał takie wkładki to wszystkim cienkim dało się je otworzyć więc odradzam.
- Kłosek
- Czytacz
Kłosek napisał(a):shift00 napisał(a):Gdzieś widziałem wkładkę stacyjki w której można samemu sobie ustawić zapadki, tj. ustawiasz zamek do gotowego kluczyka. Poszukaj w necie, może znajdziesz takie cuda do drzwi.
Znajomy miał takie wkładki to wszystkim cienkim dało się je otworzyć więc odradzam.
No to zostaje szukać na szrocie razem z wkładką stacyjki

-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Nadwozie: 3-drzwiowe
shift00 napisał(a):Kłosek napisał(a):shift00 napisał(a):Gdzieś widziałem wkładkę stacyjki w której można samemu sobie ustawić zapadki, tj. ustawiasz zamek do gotowego kluczyka. Poszukaj w necie, może znajdziesz takie cuda do drzwi.
No to zostaje szukać na szrocie razem z wkładką stacyjki
Przecież napisał że otwiera auto śrubokrętem a nie odpala. Więc po co wymieniać stacyjkę mając swoje stare bębenki zamka kierowcy i pasażera?
Or3L napisał(a):Mam problem z tym ze mam ukrecone obie wkladki (zostaly mi na kluczyku) przez co otwieram auto srubokretem.
cały bębenek został Ci na kluczu ? Jeśli tak to odkręć klamkę i sprawdź czego w niej brakuje :
http://www.golf3.pl/topics6/zima-zamarz ... 555,75.htm str 6. kilka foto.
A tutaj bez fotografii za to opisano rozwiązanie ww. problemów :
http://www.golf3.pl/topics6/zamki-wklad ... 24,945.htm
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu, chodziło mi, że jak wymieniać wkładki to wszystkie, aby mieć jeden kluczyk.
Or3L napisał(a):Cześć.
[...] nie chciałbym mieć dodatkowych kluczyków jednego do stacyjki a do zamków drugiego.
-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Nadwozie: 3-drzwiowe
shift00 napisał(a):Paweu, chodziło mi, że jak wymieniać wkładki to wszystkie, aby mieć jeden kluczyk.Or3L napisał(a):Cześć.
[...] nie chciałbym mieć dodatkowych kluczyków jednego do stacyjki a do zamków drugiego.
Przecież napisał że chce ocalić obecne wkładki ? To po co je wymieniać na nowe? Skoro (pewnie) wystarczy zakupić na allegroszu taki oto zestaw :
Z resztą... wszystko jest opisane w linkach, które podałem. Nie ma co się rozwodzić.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Super fajnie ze mogę zachować obecne wkładki
dzięki wszystkim za pomów i zaangażowanie w temat
a w środę się tym zajmę
Zamykam temat
dzięki wszystkim za pomów i zaangażowanie w temat
a w środę się tym zajmę