Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Tylna klapa przecieka
Witam wszystkich. Od momenty jak zakupiłem golfa to mam pewien problem, a mianowicie taki że leje mi się woda do bagażnika przez tylną klapę i nie wiem jaka jest tego przyczyna, czy zamek przepuszcza wodę czy co?. W okół lampek od podświetlenia tablicy napakowałem silikonu dekarskiego ale to nie pomogło. Czy mieliście u siebie taki problem i jak go rozwiązać?
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Proszę bardzo: http://www.golf3.pl/topics41/woda-w-bag ... t42131.htm może się przyda 

Już niedługo!!!
- tomczibrzoza
- Czytacz
Wielkie dzięki, jak tylko zrobi się cieplej niż teraz >.<, to wezmę się za to. Ale jest pewien problem bo u mnie nie leci lampami tylko gdzieś w okolicy zamka bo ściągnąłem tą osłonę od środka, złożyłem oparcie i położyłem się w bagażniku a kolega polewał to woda leciała chyba z zamka. Tylko co z tym zrobić? do okola zamka też dałem silikon i nic. Może są jakieś uszczelki albo coś żeby wcisnąć je po między czarną listwę a przycisk od otwierania zamka?
-

golf 1.4 - Gaduła
miałem ten sam problem i pomogło uszczelnienie przy lampach - oryg. ale uszczelka sparciała i lało, znaczy wilgoć. uszczelnij lampy
tomczibrzoza podał Ci odp link
powodzenia
[ Dodano: 2012-03-31, 17:23 ]
jakby lało od klapy to byłaby mokra listwa itp zerknij czy główne ognisko nie jest od lampy
wcale nie musi się lać wystarczy wilgoć
tomczibrzoza podał Ci odp link
powodzenia
[ Dodano: 2012-03-31, 17:23 ]
jakby lało od klapy to byłaby mokra listwa itp zerknij czy główne ognisko nie jest od lampy
wcale nie musi się lać wystarczy wilgoć

- ktms18
- Berbeć
Mi się wydaje że jak by się lało lampami to by pod nimi leciało, a jak ja widziałem to kapało na środku klapy i zawsze mam wodę w miejscu na koło zapasowe. Ale sprawdzę te lampy i otwór na wycieraczkę. Dzięki za pomoc panowie ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

golf 1.4 - Gaduła
Sprawdź jeszcze szczelność plastików, w których siedzą wkręty trzymające plastikową listwę nad tablicą rej. W klapie jest sporo otworów, więc radzę wszystko pozdejmować, powkładać na silikon, aby było szczelnie.
Jest jeszcze gumka, która prowadzi kable z dachu do klapy - może ona jest pęknięta.
Jest jeszcze gumka, która prowadzi kable z dachu do klapy - może ona jest pęknięta.
-

prezesik - Members
jakby co to silikon zawiera kwas octowy dlatego może powodować korozjęprezesik25 napisał(a): więc radzę wszystko pozdejmować, powkładać na silikon

-

gello1 - Gaduła
gello1 napisał(a):jakby co to silikon zawiera kwas octowy dlatego może powodować korozjęprezesik25 napisał(a): więc radzę wszystko pozdejmować, powkładać na silikon
W takim razie polecam klej Victor Reiz - lepszy od silikonu.
-

prezesik - Members
mam ten sam problem lecz u mnie pod szyba jest delikatna korozja i tamtędy dostaje się woda, u Cb może faktycznie woda dostaje się przez otwory śrub do rejestracji albo od zamka, najlepiej to wszystko rozebrać zajmie to 5 min i wszystko ładnie wyczyścić jeśli trzeba to zdrapać rdze (można dodatkowa farba antykoryzyjną) następnie uszczelnić tylko nie SYLIKONEM on jest na bazie kwasu i będzie wszystko wżerać, ja użyłem i polecam wszystkim bardzo dobry i skuteczny środek (kolor czarny)
http://allegro.pl/uszczelniacz-soudal-f ... 39070.html
Żeby był najlepszy efekt po nałożeniu środka przygotuj sobie w kubeczku wodę z odrobiną płynu do naczyń następnie np palec zamocz w wodzie z płynem i palcem możesz elegancko uformować nałożony środek i bedzie wyglądało jak fabryka
. Woda z płynem do naczyń powoduje , że klej nie będzie Ci przyklejał się do palca przy formowaniu 
http://allegro.pl/uszczelniacz-soudal-f ... 39070.html
Żeby był najlepszy efekt po nałożeniu środka przygotuj sobie w kubeczku wodę z odrobiną płynu do naczyń następnie np palec zamocz w wodzie z płynem i palcem możesz elegancko uformować nałożony środek i bedzie wyglądało jak fabryka
. Woda z płynem do naczyń powoduje , że klej nie będzie Ci przyklejał się do palca przy formowaniu 
My arrow by Piotrek
Moja była Golfinka
moj-golf/vw-golf-iii-cl-t42614.html
Obecny Passacior
inne-samochody-z-rodziny-vag/volkswagen-passat-b5-fl-trendline-t65035.html
Moja była Golfinka
moj-golf/vw-golf-iii-cl-t42614.html
Obecny Passacior
inne-samochody-z-rodziny-vag/volkswagen-passat-b5-fl-trendline-t65035.html
-

peta1992 - Gaduła
peta1992 napisał(a):Żeby był najlepszy efekt po nałożeniu środka przygotuj sobie w kubeczku wodę z odrobiną płynu do naczyń następnie np palec zamocz w wodzie z płynem i palcem możesz elegancko uformować nałożony środek i bedzie wyglądało jak fabryka. Woda z płynem do naczyń powoduje , że klej nie będzie Ci przyklejał się do palca przy formowaniu
Ja tak robiłem zewnętrzną uszczelkę dookoła szyby tylnej klapy. Dookoła okleiłem pięknie taśmą, następnie klej do szyb, który mi pozostał po wklejeniu szyby i nałożyłem dookoła szyby, następnie uformowałem "na płyn do naczyń" - wyszło jak z fabryki.

-

prezesik - Members