witam,
czy ktoś wie jak rozebrać w hatchbacku tylnią klapę, tak żebym mógł się dostać do silnika i go sobie pooglądać i.. wymienić..
wycieraczka z tyłu mi nie działa, ktoś mi zasugerował, ze silnik jest wytarty, bo można chwycić wycieraczkę ręka i ruszać nią góra/dół.
niestety na allegro widziałem dwa typy wycieraczek, nie chce kupić w ciemno, więc wolałbym najpierw zobaczyć co to u mnie fabryka dała....
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wiec tak otwierasz klape bagaznika od dolu bedziesz widzial czarny plastik masujacy... trzyma go srubka ktora znajduje sie w tej raczce.
Po jej wykreceniu wystarczy delikatnie pociagnac plastik... trzyma sie ona jeszcze na zaczepach, ktore znajdują sie na okolo...
Po zdjeciu tego plastiku bedziesz widzial silniczek wycieraczki...
Jesli bedziesz chcial wyciągnąć silniczke to musisz wykrecic od góry z klapy srubę która trzyma mechanizm... (niebieska strzałka)
Pozniej to tylko chwilka zabawy, wystarczy odkrecic silniczke od srodka (jak dobrze pamietam 2srubki) no i wyciagnąć go na światło dzienne hi

-

K@mil - POMOCNIK

dzięki wielkie
. niebawem się do tego dobiorę
[ Dodano: 2009-01-03, 14:08 ]
wymontowałem silnik. musiałem dokupic tylko klucz do kolekcji, zeby śrube odkrecić i poszło:D
zastanawia mnie tylko jeszcze jeden detal... jak mierzyłem napięcie na kabelkach do silnika to pomiędzy 1 i 2 było 12V, pomiędzy 1 i 3 było 5V i to bez włączania wycieraczek. czy tak powinno być?
. niebawem się do tego dobiorę [ Dodano: 2009-01-03, 14:08 ]
wymontowałem silnik. musiałem dokupic tylko klucz do kolekcji, zeby śrube odkrecić i poszło:D
zastanawia mnie tylko jeszcze jeden detal... jak mierzyłem napięcie na kabelkach do silnika to pomiędzy 1 i 2 było 12V, pomiędzy 1 i 3 było 5V i to bez włączania wycieraczek. czy tak powinno być?
- terrix
- Berbeć
• Strona 1 z 1