Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Tyl nizej niz przód
Witam posiadam golfa 3 1.8 ABS +gaz w kole bagażnika, sprawa wygląda tak że tyl siedzi nizej niz przod co wizualnie nie wyglada najlepiej, wlasciwosci jezdne sa ok. Patrzylem na sprezyny z tylu i wygladaja jak sportowe, tyl siedzi nizej i jest twardy sprezyna tam do polowy(patrzac od gory) jest jakby scisnieta a od polowy w dol normalna, lewa i prawa strona tak samo(nie ma tam zadnych klamr sciskajacych), przod jest troche wyzej(sprezyny wygladaja na normalne) i tutaj pytanie jak rozwiazac ten problem by to estetycznie i sportowo wygladalo ale jednoczesnie by nie wyrywac szyn kolejowych i nie pociagnelo mnie to bardzo po kieszeni bo mam ograniczony budzet. Naciskajac auto tyl jest twardszy niz przod. Amortyzatory sprawne przeglad byl robiony mc temu
-

AndrzejCBR - Berbeć
najtaniej to kupic seryjny tylny zawias. Wersja dla ambitnych to znalezienie przodu na obnizeniu. No innego wyjscia nie masz kolego.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
Tez myslalem o tych dwoch opcjach. Tylko jesli sportowe sprezyny na przod to amortyzatory moga zostac seryjne? Troche sie obiawiam ze bedzie za twardo i za nisko zebym nic sie pourywal
-

AndrzejCBR - Berbeć
przy obnizeniu -40 jesli masz dobre amorki to moga zostac seryjne, przy powyzej -40 trzeba dac sportowe amory.
Moj poprzedni "Europe":
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
Rozumiem tylko pytanie bo spotkalem sie z opinia ze do 94 roku jest wieksza poduszka mcpersona ja mam 95 rok i tutaj pytanie jakie kupic ew sprezyny czy moga byc uzywane? dam rade wymienic samemu czy na spokojnie podjechac do mechanika? trzeba ustawiac zbierznosc?
-

AndrzejCBR - Berbeć
co zrobic w temacie liftowyc sprezyn powie Ci szukajka, bo sam sie nie orientuje zbytnio w temacie gleby
jezdze na serii
no teoretycznie zbieznosc trzeba ustawiac po kazdej zmianie wysokosci, ale dla swietego spokoju podjechalbym na stacje, wjedziesz na klapki i od reki powiedza Ci czy trzeba cos robic.
jezdze na serii
no teoretycznie zbieznosc trzeba ustawiac po kazdej zmianie wysokosci, ale dla swietego spokoju podjechalbym na stacje, wjedziesz na klapki i od reki powiedza Ci czy trzeba cos robic.
Moj poprzedni "Europe":
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
-

Radekb351 - Gaduła
Tylko tutaj pytanie jeśli założę przód -40 to nie będą obcierać mi opony o ranty błotnika? moje ogumienie to 195/60/14
-

AndrzejCBR - Berbeć
Re: Tyl nizej niz przód
AndrzejCBR napisał(a):Witam posiadam golfa 3 1.8 ABS +gaz w kole bagażnika, sprawa wygląda tak że tyl siedzi nizej niz przod co wizualnie nie wyglada najlepiej, wlasciwosci jezdne sa ok. Patrzylem na sprezyny z tylu i wygladaja jak sportowe, tyl siedzi nizej i jest twardy sprezyna tam do polowy(patrzac od gory) jest jakby scisnieta a od polowy w dol normalna, lewa i prawa strona tak samo(nie ma tam zadnych klamr sciskajacych), przod jest troche wyzej(sprezyny wygladaja na normalne) i tutaj pytanie jak rozwiazac ten problem by to estetycznie i sportowo wygladalo ale jednoczesnie by nie wyrywac szyn kolejowych i nie pociagnelo mnie to bardzo po kieszeni bo mam ograniczony budzet. Naciskajac auto tyl jest twardszy niz przod. Amortyzatory sprawne przeglad byl robiony mc temu
A nie masz czasem sprężyn pęknietych
wyślij nam jakieś foto-

kimz - Gaduła
6x14h2
E36 coś takiego jest napisane i tu pytanie czy rant opony nie będzie obcierał ? Jestem dziś w pracy wiec fotek nie podeśle ale oglądajac je obydwie wyglądaja tak samo dupa siedzi twardo i patrząc na allegro wyglądaja tak samo jak sportowe.
E36 coś takiego jest napisane i tu pytanie czy rant opony nie będzie obcierał ? Jestem dziś w pracy wiec fotek nie podeśle ale oglądajac je obydwie wyglądaja tak samo dupa siedzi twardo i patrząc na allegro wyglądaja tak samo jak sportowe.
-

AndrzejCBR - Berbeć