Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
szyba od kierowcy
Mam pytanie,czy ktoś posiada zdjęcie lub rysunek dzrwi od kierowcy (tzn tego co jest pod tapicerką),chodzi mi o mechanizm szyby,przez pare dni przy domykaniu delikatnie się obsuwała aż wczoraj musiałem ją zablokować kołkiem aby nie spadła,gdy go wyciągne szyba leci w dół,jak zabrać się do demontażu tej tapicerki,tzn tam są zatrzaski czy coś podobnego?
- piter1512
- Badacz tematu
jesli masz korbke to miedzy korbka a tapicerka jest taki pierscien ktory sie wysuwa w strone korbki ...
mam nadzieje ze wiesz o czym pisze reszta tak jak slawek5t, napisal zatrzaski na obwodzie tapicerki + 2 sruby pod raczka tapicerki nie ma wiekszej filozofii
a szyba w mechanizmie podnoszenia jest zamontowana w 2 miejscach tzw lapachmoze poprostu jakims cucem wypadla z nich ...
?
powodzenia
mam nadzieje ze wiesz o czym pisze reszta tak jak slawek5t, napisal zatrzaski na obwodzie tapicerki + 2 sruby pod raczka tapicerki nie ma wiekszej filozofii
a szyba w mechanizmie podnoszenia jest zamontowana w 2 miejscach tzw lapachmoze poprostu jakims cucem wypadla z nich ...
?
powodzenia
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
jaki masz konkretnie problem sprecyzuj pomoge w miare mozliwosci:)
[ Dodano: 2012-03-22, 16:27 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180982
od naszych sasiadow
[ Dodano: 2012-03-22, 16:27 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180982
od naszych sasiadow

to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
Nie działa mi szyba od strony kierowcy-korbka się obkręca a szyba stoi w miejscu,podczas jazdy obsuwa sie ona po kawałku-dlatego ją zablokowałem drewnianym kołkiem-pogrzebie przy tych mechanizmach o których jest mowa w linku,może coś jest właśnie z tym
[ Dodano: 2012-03-25, 10:22 ]
I jest problem-cały mechanizm od szyby(kołowrotek) jest zanitowany,nie ma w nim śrub-trzeba szukać jednak nowego
[ Dodano: 2012-03-25, 10:22 ]
I jest problem-cały mechanizm od szyby(kołowrotek) jest zanitowany,nie ma w nim śrub-trzeba szukać jednak nowego
- piter1512
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1