Witam
sądziłem że to będzie kaszka z mlekiem ustawić spryskiwacz tylny ale jednak mam z tym problem.
coś jest nie tak ponieważ albo leci mi na dach albo odbija się płyn od ramienia wycieraczki. nie mogę ucelować tym "psikadełkiem" w szybę. może mi ktoś coś doradzić co z tym zrobić? ewentualnie jakieś foto jak u was to wygląda.
taka głupota a ja nie wiem jak to ustawić. może muszę to rozkręcić i wyjąć do siebie czy coś?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
powiem tak czym to ustawiasz? palcem? jeśli tak to nigdy tego nie ustawisz
włóż tam igłę (jest mocniejsza niż szpilka) i metoda prób i błędów
włóż tam igłę (jest mocniejsza niż szpilka) i metoda prób i błędów
-

marcinkoz2910 - Members
no to jak leciał na szybę to chyba OK jest?killah napisał(a):no ustawiałem igłą i nie mogłem ustawić by płyn leciał na szybę

-

marcinkoz2910 - Members
killah napisał(a):może muszę to rozkręcić i wyjąć do siebie czy coś?
Killah luknij sobie tutaj.Opisałem jak się wymienia dyszę spryskiwacza...
http://www.golf3.pl/topics4/spryskiwacz ... htm#202251
Ale moim zdaniem jest to kolego kwestia ustawienia spryskiwacza...zrób tak jak Ci radził kolega Marcinkoz2910 a jeszcze lepiej będzie jak wsadzisz tam cyrkiel i wtedy ustawiaj

-

Pascal - Members
ja dysze spryskiwacza takze ustawiam igła ale do tego potrzebna nam jest druga osoba która siedzi w aucie i włancza spryskiwacz a my w tm czasie patrzymy gdzie plyn leci i regulujemy az do prawidlowego ustawienia.
u mnie takowe jest i plyn leci na srodek szyby,dalsze regulowanie jest nie mozliwe ,gdyż strumien bedzie lecial na dach lub poza szybe.
u mnie takowe jest i plyn leci na srodek szyby,dalsze regulowanie jest nie mozliwe ,gdyż strumien bedzie lecial na dach lub poza szybe.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
killah, dysze masz chyba źle obróconą. Ma stac w miejscu jak wycieraczka chodzi i być zwórcona do góry. Na fotce o ile dobrze widzę jest zwócona w prawoi pewnie chodzi ci razem z wycieraczką bo się zapiekła. Wymień dyszę za 7 zeta wg opisów z forum i bedzie ok.
- pablomed
- Members