Cześć!
Mam zamiar usunąć (a przynajmniej spróbować) rdzę która jest na drzwiach, krawędziach drzwi, progach + dodatkowo pomalować pas pod lampami z przodu i kawałek maski nad nimi (lub całą-odpryski do podkładu). I tu pojawia się pytanie: jak to zrobić? Mam taką koncepcję:
1. Zeszlifować rdzę do gołej blachy
2. Położyć podkład "x"
3. Zmatowić go i dać trochę szpachli (tam gdzie to konieczne)
4. Zmatowić szpachlę i znowu położyć podkład "x"
5. Pomalować farbą LY3D (taki kod jest na nalepce w bagażniku)
6. Użyć środka o nazwie "blender", aby nie było widać różnicy między starym i nowym lakierem
Jakiej szpachli użyć aby mi to nie odpadło po 6 miesiącach? Jaki podkład kupić? Czy środek o nazwie "Blender" jeszcze istnieje i czy warto go kupić? Czym zmatowić szpachlę/podkład? Jak zatuszować różnicę w odcieniach lakieru nowego i starego? I w końcu ile taka zabawa może kosztować?
Pzdr. Forumix
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Szpachla wykończeniowa novol. Na blachę po oczyszczeniu podkład reaktywny novol, później podkład akrylowy, po szpachli tylko akryl. Elementy maluj całe. A sąsiadujące elementy wypoleruj polerka mechaniczna.
-

Radekb351 - Gaduła
panowie nie chce zakladac nowego tematu
oddalem autko do malowania do kumpla, dzisiaj zlozyl je jedynie bym jutro mogl jechac na wymiane szyby przedniej ale mneijsza
tak go ogladalem dzisiaj i pytanko
maska, blotnik, klapa sa pomalowane juz baza, mowil ze jutro klarem i pod koniec tygodnia bedzie go polerowal - czy to sprawi ze elementy uzyskaja polysk??
wiem ze glupie pytanie ale poprostu boje sie ze cos moze zjepsuc
oddalem autko do malowania do kumpla, dzisiaj zlozyl je jedynie bym jutro mogl jechac na wymiane szyby przedniej ale mneijsza
tak go ogladalem dzisiaj i pytanko
maska, blotnik, klapa sa pomalowane juz baza, mowil ze jutro klarem i pod koniec tygodnia bedzie go polerowal - czy to sprawi ze elementy uzyskaja polysk??
wiem ze glupie pytanie ale poprostu boje sie ze cos moze zjepsuc
-

strzeliniasty - Members
A co tu może się zepsuć?
Klar daje połysk, baza jest matowa. Wszystko zależy jedynie od umiejętności lakiernika 
Klar daje połysk, baza jest matowa. Wszystko zależy jedynie od umiejętności lakiernika 
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1