Witam.
Od jakiegoś czasu tak mam, że gdy nie pada bardzo obficie a jednak mimo to trzeba przetrzeć wycieraczkami to bardzo skrobią o nią a sam ten dźwięk przeraża, mimo to ściągają wodę równo na całej powierzchni. Gdy pada dość mocno i szybko trzeba przecierać to też skrobią ale nie aż tak. Co to może być? Czy żywotność tych gum się już skończyła i warto kupić nowe?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
no zalezy jak długo na starych jezdzisz,ja osobiscie wymieniam przed zima i przed latemSlav napisał(a):Czy żywotność tych gum się już skończyła i warto kupić nowe?
wiadomo ze po zimie wycieraczki gorzej zbieraja wode.
sprawdz w jakim stanie sa pióra wycieraczek jesli gumki sa zuzyte to nic tylko kupic nowe.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Pióra wydaje się mi, że są w dobrym stanie, nigdzie nic się nie szczerbi ani nie kremnieje. Może właśnie nic nie widać a właściwości gum po latach się zmniejszyły się. Wycieraczek przednich nie zmieniałem od zakupu tzn. jakiś rok temu. Tylko tylną wymieniłem pół roku temu bo była ewidentnie zużyta i nie zbierała wody.
- Slav
- Czytacz
ja mam tak z nowo kupionymi chodziły jakis czas oki aż mrowy przyszły i skropią piszczą jak miałęm stare to brałęm papier wodmy 2000 lub drobbniejszy podnosisz mokre piuro i papier składasz w pół i przecierasz po obu stronach gume ale sciszkasz kciukiem i pierwszym palcem koło niego pare razy tak przejedz piuro
[ Dodano: 2009-12-09, 16:54 ]
niemam zdolnosci ale chyba wiesz o co biega przetrzyj sciskajac z umiarem i zobacz jak chodzi
[ Dodano: 2009-12-09, 16:57 ]
rys
głupie forum go fotek dodac sie nie da
[ Dodano: 2009-12-09, 16:54 ]
niemam zdolnosci ale chyba wiesz o co biega przetrzyj sciskajac z umiarem i zobacz jak chodzi
[ Dodano: 2009-12-09, 16:57 ]
rys
głupie forum go fotek dodac sie nie da
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Slav, nowe, ale zwróć uwagę czy wycieraczki nie mają luzów na łączeniach tych wszystkich blaszek, ponieważ mają chodzić dokładnie prostopadle do szyby, inaczej w jedną stronę będą zgrzypieć a w drugą działać ok.
Drogich nie kupuj nie opłaca się. Wupróbuj Alca, nie zawiedziesz się za ta cenę co one kosztują.
Drogich nie kupuj nie opłaca się. Wupróbuj Alca, nie zawiedziesz się za ta cenę co one kosztują.
- pablomed
- Members
JA miałem też tego typu problem ale zbagatlizowałem go. Po prostu po umyciu szyby inna substancją niż zwykła woda wycieraczki zaczeły piszczeć. Po nie długiej chwili czyli starciu tej substancji przestały - mam tutaj na myśli odmrażacz do szyb.
Moze wtedy też przemyłeś szybkę 'czymś dziwnym' i dlatego pojawił się ten zgrzyt
Moze wtedy też przemyłeś szybkę 'czymś dziwnym' i dlatego pojawił się ten zgrzyt

-

ki3r0 - Berbeć
• Strona 1 z 1