Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
schodzący lakier
Witam! potrzebuje porady odnosnie powloki lakierniczej mianowicie robia mi sie pecherze na lakierze. ale nie zz rdza tylko jakby to schodzila jakas bezbarwna wartwa lakieru... jak to mozna naprawic (gdzies przeczytalem ze to jest powloka bezbarwna i nie trudno ja uzupelnic domowym sposobem) chce uzykac rozsadych opini co do tego pomyslu... i Ewentualnych wskazowek. z gory dzieki Pozdr;)
jac
- Jacek Rosiński
- Czytacz
Schodzi Ci lakier bezbarwny tzw. klar. Domyslam sie ze masz lakier perlowy lub metaliczny czyli kolor tzw. baza. Ktos ta baze musial przesuszyc, czyli po pomalowaniu na kolor zbyt dlugo czekal z polozeniem klaru i teraz schodzi. Prawdopodobnie powierzchnia po polozeniu bazy nie byla czysta i klar nie mial jak sie "przykleic" do bazy. Na jakich elementach Ci schodzi ?
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
Podłączę się bo mi z maski ucieka klar. Wydaje mi się że nie ma wyjścia i trzeba wieść do lakiernika żeby malował element. Czy da się to w "domowy" sposób załatwić?
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
AdiK__ napisał(a):Czy da się to w "domowy" sposób załatwić?
Slyszalem, ze ludzie uzupelniaja klar (nie widzialem efektu), zdejmujac go najpierw w tych miejscach, a potem uzupelniaja i poleruja. Na moja glowe to rozwiazanie na krotki czas, chcac zrobic to dobrze pozostaje prysniecie calego elementu.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
-

AdiK__ - Members
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
-

AdiK__ - Members