Schodzący bezbarwny lakier

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Schodzący bezbarwny lakier

Postprzez vip33r » 17 kwi 2013, o 22:06

Mam problem otóż schodzi mi lakier bezbarwny z maski, było kółko średnicy 5cm ale zaczęło się to powiększać:( Pytanie czy dam radę to sam naprawić czy zostaje wizyta u lakiernika, myślałem żeby to przygładzić papierem wodnym i zwiększać gradacje do kilku tys. i przeciągnąć pastą tempo. Nie wiem co robić ;/ chciałbym to samemu zrobić bo krucho z kasą ale jak mus to mus lakiernik czy nie ?
vip33r
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 3 gru 2012, o 08:33
Lokalizacja: TKI

Schodzący bezbarwny lakier

 

Postprzez Paweu » 17 kwi 2013, o 22:09

Niestety ... w takich przypadkach tylko powtórne lakierowanie zostaje... Tempo nic tu nie pomoże.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4281
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez vip33r » 17 kwi 2013, o 22:19

Paweu_mk3, Orientujesz się może jaki by był koszt takiej naprawy ? na dachu też to mam tylko malutkie i na boku to samo więc chciałbym wszystko zrobić
vip33r
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 3 gru 2012, o 08:33
Lokalizacja: TKI

Postprzez Opik » 17 kwi 2013, o 22:40

koszt lakierowania całego elementu, może za sam bezbarwny będzie taniej
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez 1OoOadamOoO1 » 18 kwi 2013, o 02:59

sam bezbarwny powinien wystarczyc jesli za bardzo nie wytarles bazy koszt ok 200zl na fuche za element a z dachem to tez da sie przypruszyc bezbarwnym
1OoOadamOoO1
Czytacz
 
Posty: 94
Dołączył(a): 18 lis 2011, o 23:52
Lokalizacja: śląsk

Postprzez Pro100 » 18 kwi 2013, o 03:12

Ja mam ten sam problem, bede probowal zalatwic to sam ale nie wiem jak wyjdzie... Mianowicie oderwe lakier w taki sposob aby powstal kwadrat/prostokat naklejasz tasme i sprayem bezbarwnym lecisz, pozniej to przeleciec jakas psta np tempo. Z tym ze nie wiem jaki bedzie tego efekt... Obawiam sie zemoze nie wyjsc zadowalajaco ale z 2 strony wato zobaczyc. U mnie tak samo lakiernik powiedzial ze trzeba malowac caly element.
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez danny.tcz » 18 kwi 2013, o 15:10

dokladnie w wiekszosci przypadkow trzeba malowac caly element bo klat ten bezbarwny jest podawany bezposrednio na baze ktora nie do konca wyschla jednym slowem jesli baza za szybko lub za mocno wyschnie to bedziemy mieli tego typu efekty jak luszczacy sie lakier bezbarwny mam to samo na drzwiach pod listwa wiec u mnie moze byc tansze niz np maska lub dach bo mozna prysnac tylko od listwy w dol
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez Opik » 18 kwi 2013, o 19:51

Pro100, od razu mówię Ci że nie wyjdzie to zadowalająco, przerabiałem temat. Możesz spróbować z tym blenderem w spreju, takie coś co się nakłada na krawędź pomiędzy starą a nową warstwą bezbarwnego i ma to w jakiś magiczny sposób zatrzeć granicę
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez vip33r » 20 kwi 2013, o 23:32

Pro100, Mam nadzieję, że zdasz relację jak to wyjdzie :D jakieś fotki coś przed i po, byłbym wdzięczny :super:
vip33r
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 3 gru 2012, o 08:33
Lokalizacja: TKI


- - -



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości