Witam. Jakie są różnice w budowie lampy od anglika, oprócz samego szkła ? ( uprzedzam odwiedź - wiem że świecą inaczej ).
Sam klosz jest inny, ale czy może coś jeszcze. Może ( nie wiem jak to się nazywa ) element w którym siedzi żarówka, bo same odbłyśniki chyba są takie same.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mnie też wydaje si, że odbłyśniki są takie same.
Szkło jest inne i nie wiem czy nie jest inaczej wyprofilowana ta "przesłona", która jest razem z mocowaniem żarówki.
Mam rozebraną lampę od anglika i sprawdzę dzisiaj jak wrócę z pracy ( o ile będzie jeszcze widno ) odbłyśnik, ale nie wiem, czy przez szkło dojrzę dobrze wyprofilowanie.
Ogólnie jest tak, że mam lampy od anglika z odbłyśnikami w b.db stanie, a w moich lampach mam już zmatowiałe ( chiński zamiennik ) i chciałem albo zamienić odbłyśniki, albo zmienić szkło i ewentualnie mocowanie żarówki.
Szkło jest inne i nie wiem czy nie jest inaczej wyprofilowana ta "przesłona", która jest razem z mocowaniem żarówki.
Mam rozebraną lampę od anglika i sprawdzę dzisiaj jak wrócę z pracy ( o ile będzie jeszcze widno ) odbłyśnik, ale nie wiem, czy przez szkło dojrzę dobrze wyprofilowanie.
Ogólnie jest tak, że mam lampy od anglika z odbłyśnikami w b.db stanie, a w moich lampach mam już zmatowiałe ( chiński zamiennik ) i chciałem albo zamienić odbłyśniki, albo zmienić szkło i ewentualnie mocowanie żarówki.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
Moim zdaniem wszystko siedzi w ryflach kiedyś widziałem na starym passacie orginalne trójkątne nakładki naklejane na szkło które zakładało sie jadąc do kraju z odwrotnym ruchem. Nakładka była przeżroczysta a zmieniała kont padania światła
dokładnie takie coś
http://www.ebay.co.uk/itm/EUROLITES-HEA ... 3cc392e28b
dokładnie takie coś
http://www.ebay.co.uk/itm/EUROLITES-HEA ... 3cc392e28b
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
To tak. Wymontowałem lampę z auta i szkło jest definitywnie inne.
Odbłyśniki kształtem są takie same, ale Hella ma dół ryflowany, a druga lampa ( zamiennik ) ma gładki, co na pewno nie odpowiada za ukierunkowanie świecenia.
Mocowania na żarówkę oba miały inne ( zupełnie inna budowa ), tak więc tego nie mogę porównać.
Przełożyłem szkło europejskie do lampy angielskiej i zobaczymy jak to będzie świecić.
Co do nakładek, to też to widziałem kiedyś, ale gdzieś słyszałem, że mocowanie żarówki ( jej przesłona ) może mieć inny kształt co wpływa na padanie światła. Dla tego pytam o to. Niestety, żeby porównać musiał bym mieć lampę Hella do porównania.
Odbłyśniki kształtem są takie same, ale Hella ma dół ryflowany, a druga lampa ( zamiennik ) ma gładki, co na pewno nie odpowiada za ukierunkowanie świecenia.
Mocowania na żarówkę oba miały inne ( zupełnie inna budowa ), tak więc tego nie mogę porównać.
Przełożyłem szkło europejskie do lampy angielskiej i zobaczymy jak to będzie świecić.
Co do nakładek, to też to widziałem kiedyś, ale gdzieś słyszałem, że mocowanie żarówki ( jej przesłona ) może mieć inny kształt co wpływa na padanie światła. Dla tego pytam o to. Niestety, żeby porównać musiał bym mieć lampę Hella do porównania.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
był już podobny temat na forum też obstawiałem że różni sie tylko szkłem ale chłopaki mnie konkretnie poprawili że odbłyśnik też jest inny, jak znajdę ten temat to wrzucę
[ Dodano: 2012-11-14, 23:54 ]
proszę http://www.golf3.pl/topics6/h1-h1-angli ... htm#276316
[ Dodano: 2012-11-14, 23:54 ]
proszę http://www.golf3.pl/topics6/h1-h1-angli ... htm#276316
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Powiem ci, że wczoraj miałem oba reflektory ze zdjętym szkłem i wyglądały identycznie. Nie mierzyłem tego z miarką, ale "na oko" trzymając obie przed sobą nie widziałem różnicy w odbłyśniku. Bardziej wyprofilowaniu przesłony żarówki.
- gawior
- Gaduła
Widziałem temat wcześniej nie pisałem dopóki nie upewniłem się.
Otóż jeśli masz lampę hella i szkło anglika i chcesz przełożyć na EU to możesz .Żaden diagnosta , policjant nie przyczepi się. Bowiem z tego co mówili można będzie zarejestrować anglika po wymianie lamp/kloszy lamp. W lampach h1,h4 to kwestia kloszy , w lampach z xenonami i bi to już kwestia wymiany całych lamp.Tam inaczej rozchodzi się światło. Żródło OSKP w Brzezinach / Łodzi
Otóż jeśli masz lampę hella i szkło anglika i chcesz przełożyć na EU to możesz .Żaden diagnosta , policjant nie przyczepi się. Bowiem z tego co mówili można będzie zarejestrować anglika po wymianie lamp/kloszy lamp. W lampach h1,h4 to kwestia kloszy , w lampach z xenonami i bi to już kwestia wymiany całych lamp.Tam inaczej rozchodzi się światło. Żródło OSKP w Brzezinach / Łodzi

-

pietrasiak2 - Members
W lampach z "gładkim" kloszem też odbłyśnik odpowiada za rozłożenie światła.
Jak będę miał czas w weekend, to wymontuję lampę i założę anglika ze szkłem EU
Wtedy postaram się pojechać na stację diagnostyczną na ustawienie lamp i zobaczymy co powie diagnosta.
Jak będę miał czas w weekend, to wymontuję lampę i założę anglika ze szkłem EU
Wtedy postaram się pojechać na stację diagnostyczną na ustawienie lamp i zobaczymy co powie diagnosta.
- gawior
- Gaduła
• Strona 1 z 1