Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
rower na klapie od bagażnika
Witam, mam w planach zakupić taki bagażnik http://allegro.pl/item642110864_solidny_uchwyt_na_klape_3_rowery_tanio_w_w.html , ale najpierw chcialbym sie zapytac czy moze ktos z was sie spotkal z takim czyms, a jesli tak to powiedzcie mi prosze jak sie to sprawdza w praktyce:)
-

klanhker - Badacz tematu
wolałbym wozić rower na dachu, to nie wygląda zbyt stabilnie, poza tym rower chyba będzie wystawał poza obrys auta
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: rower na klapie od bagażnika
w praktyce ponoc wiecle prawdopodobne ze porysujesz klape, na naszych dziurawych drogach, ten jest trasznie tani!!!! i zastanawiam sie czy pasuje do golfa?? ( "ramie podpierajace" jest chyba za krotkie )klanhker napisał(a):Witam, mam w planach zakupić taki bagażnik http://allegro.pl/item642110864_solidny_uchwyt_na_klape_3_rowery_tanio_w_w.html , ale najpierw chcialbym sie zapytac czy moze ktos z was sie spotkal z takim czyms, a jesli tak to powiedzcie mi prosze jak sie to sprawdza w praktyce:)
- seb
faktycznie ten moze nie pasowac, ale ogolnie ten typ bagaznikow sprawdza sie czy nie ? bo narazie nie stac mnie na zamontowanie roweru na dachu
i a zbliza mi sie wyjazd i musze jakos dwa rowery dostarczyc na mazury 
i a zbliza mi sie wyjazd i musze jakos dwa rowery dostarczyc na mazury 
-

klanhker - Badacz tematu
podstawa bagaznika (2 belki) kosztuja 100zl uzywane a uchwyt dla roweru najprostszy jakies 50zetaklanhker napisał(a):narazie nie stac mnie na zamontowanie roweru na dachu
-

strzeliniasty - Members
A wiec................ przewieziesz, moze nie zarysujesz klapy tymi mocowaniami jesli nie wpadniesz w dziure, jesli bagaznik bedzie zaslanial Ci swiatla i rejestracje i nie zpalia Cie misiaczki to dojedziesz w calosci i bez mandatu. Wolalbym chyba poczekac i odlozyc na bagaznik dachowy.klanhker napisał(a):faktycznie ten moze nie pasowac, ale ogolnie ten typ bagaznikow sprawdza sie czy nie ? bo narazie nie stac mnie na zamontowanie roweru na dachui a zbliza mi sie wyjazd i musze jakos dwa rowery dostarczyc na mazury
- seb
-

strzeliniasty - Members
W miejscach gdzie zwykle auta mają rynienkę, na tych gumach są znaki. Pod uszczelką są miejsca mocowania specjalnych belek dla takich wozów jak Golf. Do belek można już montować dowolne bagażniki na rower. Co do bagażników łapanych za klapę - odradzam. Lepsze są na hak holowniczy, np. tego typu http://allegro.pl/item642109984_na_hak_ ... eczny.html, w ostateczności tzw. "nożycowy" (gdy ktoś ma zamontowany hak).
A tu o montażu bagażników w Golfie:

A tu o montażu bagażników w Golfie:

-

Zico63 - Members
Na dach da rade zamontowac
tylko najpierw potrzebne sa belki wzdłuz a pozniej poprzeczne z uchytami na rame
...
Co do bagaznika na klape sam sie zastanawialem... i nawet znalałem taki do naszych golfików... jutro sprawdze i wkleje jak cos link... sa foty jak to wyglada...
Tylko trzeba pamietac ze 3rowery to jedna osoba z tylu wiecej (jeden rower okolo 12kg)...
tylko najpierw potrzebne sa belki wzdłuz a pozniej poprzeczne z uchytami na rame
...
Co do bagaznika na klape sam sie zastanawialem... i nawet znalałem taki do naszych golfików... jutro sprawdze i wkleje jak cos link... sa foty jak to wyglada...
Tylko trzeba pamietac ze 3rowery to jedna osoba z tylu wiecej (jeden rower okolo 12kg)...
-

K@mil - POMOCNIK