Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Regulacja drzwi - prawy tył, przód i prawy błotnik Kombi
Witam! Otóż mam taki problem. Moje auto dostało strzała w bok, od przedniego błotnika, aż po tylne drzwi. Kupiłem błotnik i przednie drzwi pod kolor, tyle niestety nie, ale mniejsza o to. Otóż nie mogę ich dobrze wyregulować, otóż tylne drzwi tyle o ile mogły by być to odstaje w nich lewy górny narożnik (nad małą szybką) i nie przylega do uszczelki, jedynie szpara miedzy drzwiami a resztą budy jest w miarę przyzwoita. Z przednimi drzwiami również mam problem, gdyż między tylnymi, a przednimi wychodzi za mała szpara, a za cholery nie mogę ich już przesunąć do przodu. Czy macie jakieś porady jak to poskładać do kupy, gdyż nie chce wchodzić w większe koszta...
-

kusiu - Badacz tematu
Re: Regulacja drzwi - prawy tył, przód i prawy błotnik Kombi
kusiu napisał(a):Witam! Otóż mam taki problem. Moje auto dostało strzała w bok, od przedniego błotnika, aż po tylne drzwi. Kupiłem błotnik i przednie drzwi pod kolor, tyle niestety nie, ale mniejsza o to. Otóż nie mogę ich dobrze wyregulować, otóż tylne drzwi tyle o ile mogły by być to odstaje w nich lewy górny narożnik (nad małą szybką) i nie przylega do uszczelki, jedynie szpara miedzy drzwiami a resztą budy jest w miarę przyzwoita. Z przednimi drzwiami również mam problem, gdyż między tylnymi, a przednimi wychodzi za mała szpara, a za cholery nie mogę ich już przesunąć do przodu. Czy macie jakieś porady jak to poskładać do kupy, gdyż nie chce wchodzić w większe koszta...
Jak golf dostal strzala w dobre miejsce to juz nic nie zrobisz
moze byc tak ze kupione drzwi również dostaly kiedys strzała i wtedy jest lipa
Najlepszy sposob to teraz jakos przekrzywić drzwi tak aby bylo to optymalnie najlepiej

-

K@mil - POMOCNIK

Najwieksza siła ogolnie poszla w koło, ale nie byla to jakaś wielka stłuczka, dlatego chciałbym to jakoś ponaciągać. Może ktoś ma jakaś poradę. Auto ogólnie w stanie silnikowym jest dobrym, dlatego mógłby jeszcze trochę pojeździć...
Edit:
Dodam jeszcze tylko, ze zawiasy są przykrecane na 2 sruby do karoserii i jedna do drzwi.
Edit:
Dodam jeszcze tylko, ze zawiasy są przykrecane na 2 sruby do karoserii i jedna do drzwi.
-

kusiu - Badacz tematu
zrob tak jak mowi K@mil, igdy niie zrobisz dobrze ja mam tylnia klape od golf z roku 96-97 i wyszlo na to jest mniejsza najlepiej jak bys mial blotnik i dziwi z tego roku co twoj golf wtedy na 99% dopasujesz bez problemu
[ Dodano: 2012-07-14, 18:27 ]
a czemu z takiego samego roku bys sie spytal to juz ci odpowiadam
matryca sie wyrabia a jak bys kupil nowy blotnik np. to dopiero jest porazka ja musiel nadspawywac jak to zamienic
zamieniki tak maja ze fabryka idzie na ilosc niz na jakos towaru
[ Dodano: 2012-07-14, 18:27 ]
a czemu z takiego samego roku bys sie spytal to juz ci odpowiadam
matryca sie wyrabia a jak bys kupil nowy blotnik np. to dopiero jest porazka ja musiel nadspawywac jak to zamienic
zamieniki tak maja ze fabryka idzie na ilosc niz na jakos towaru

golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1