Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Przywrócenie koloru plastikom
Zewnętrzne elementy plastikowe, szczególnie zderzaki zrobiły się w moim samochodzie z biegiem czasu szarawe, wiem, że są preparaty, które na pewien czas znowu robią je czarne i błyszczące, ale czy istnieje jakiś sposób (np. u lakiernika) na trwałe przywrócenie czarnego koloru plastikom zewnętrznym.
Moje auto: Golf 3, 1995r., 1.6 benzynowy (AEA), Europe.
- juhamatti
- Berbeć
Temat o czernidlach juz byl, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze latem jak nie pada to czernidlo u mnie sie miesiac trzymalo, wiec nie tak zle 

Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
juhamatti ja z kolegami zderzaki i elementy z czarnego plastiku malujemy farbą akrylową zewnętrzną, takimi jak maluje się drewno czy ściany zewnętrzne. Idź do sklepu z farbami kup czarną farbę akrylową zewnętrzną, są w małych pudełkach, mają do wyboru matowe, półmatowe oraz z lekkim połyskiem ale to już zależy od ciebie jakie lubisz plastiki świecące czy matowe. Teraz bardzo ważne musisz ją tak rozcieńczyć by była rzadka prawie jak woda, następnie pomaluj pędzeleczkiem i efekt sam zobaczysz. Robię tak już przy kolejnym samochodzie i jest super, na ostatnim samochodzie miałem trzy lata bez większych zmian. Jeszcze raz przypominam farbę rozrzedź bardzo mocno, ma być jak woda i kup dobrą farbę. Powodzenia.
-

miras - Czytacz
miras, a mozesz podac w jakiej proporcji to rozcienczac, i nazwe farby ktora ty kupowales?
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
Dam88 idź do sklepu z farbami i poproś o farbę akrylową zewnętrzną, są one w małych najczęściej plastikowych pudełeczkach. Jaką ilość wody dolać to ci dokładnie nie powiem, jak napisałem w poprzednim poście ma być prawie rzadka jak woda.
-

miras - Czytacz
• Strona 1 z 1