Witam. Co trzeba wiedzieć na co zwrócić uwagę i co trzeba kupić (oprócz kleju do wklejenia szyby) przed bądź w trakcie wymiany przedniej szyby??
I jak odkleić naklejkę z numerem tablicy rejestracyjnej z szyby.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
podgrzac suszarka i odklejac.silspaw napisał(a):I jak odkleić naklejkę z numerem tablicy rejestracyjnej z szyby.
samemu za wymiane bez specjalnych narzedzi sie nie bierz ,jedz do specjalisty on dobrze wie co potrzebne jest do wymiany szyby oprócz samej szyby i kleju.silspaw napisał(a):Co trzeba wiedzieć na co zwrócić uwagę i co trzeba kupić (oprócz kleju do wklejenia szyby) przed bądź w trakcie wymiany przedniej szyby??
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja bym tez radził samemu nie bawić się z wymianą. ja naklejkę żyletką zdzierałem. w 1 kawałku, gdyby nie to, że była do wywalenia bo na stare blachy to by dało się spokojnie przykleić
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
naklejkę podgrzać opalarką, żyletką ściągnąć, zresztą przy wymianie szyby w każdym zakładzie Ci zrobią to w cenie.
Za wymianę samemu się nie bierz bo to się nie opłaca, lepiej jechać do zakładu, oni będą najlepiej wiedzieć co trzeba zrobić, ale jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć to potrzeba Ci:
przebijak, ciągnidło i trzymadło z linką, coś do usunięcia kleju z gniazda szyby, nitro, reczniki papierowe, podkład szklarski, klej, pistolet i trochę pojecia. Zakłady zajmujące się wymianą szyb samochodowych zarabiają najbardziej na sprzedaży szyby a nie wymianie. U nas koszt takiego zabiegu to 80zł.
Za wymianę samemu się nie bierz bo to się nie opłaca, lepiej jechać do zakładu, oni będą najlepiej wiedzieć co trzeba zrobić, ale jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć to potrzeba Ci:
przebijak, ciągnidło i trzymadło z linką, coś do usunięcia kleju z gniazda szyby, nitro, reczniki papierowe, podkład szklarski, klej, pistolet i trochę pojecia. Zakłady zajmujące się wymianą szyb samochodowych zarabiają najbardziej na sprzedaży szyby a nie wymianie. U nas koszt takiego zabiegu to 80zł.
- Bania
- Czytacz
Bania napisał(a):trochę pojecia.
jeżeli nawet nie widziało się wymiany szyby to z tym może być największy problem
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
witam:)
jeśli montaż jest taki skomplikowany to niech mi ktoś przynajmniej powie jak ją wymontować? bo raz że ktoś wcześniej źle wkleił i w okolicach podszybia woda się lała to jak tam uszczelniłem to teraz na górze po rogach lekko podrdzewiałem jest i przecieka aż podsufitka mokra w rogach a nawet skapuje mi po słupku pod wycieraczkę
uszczelniałem cudowałem ale chyba jedyna opcja zdjąć rdzy się pozbyć pomalować i mieć święty spokój
SZyba na kleju jest i wystarczy nóż dobry do tego? czy jeszcze jakieś magiczne rzeczy potrzebne?
jeśli montaż jest taki skomplikowany to niech mi ktoś przynajmniej powie jak ją wymontować? bo raz że ktoś wcześniej źle wkleił i w okolicach podszybia woda się lała to jak tam uszczelniłem to teraz na górze po rogach lekko podrdzewiałem jest i przecieka aż podsufitka mokra w rogach a nawet skapuje mi po słupku pod wycieraczkę
uszczelniałem cudowałem ale chyba jedyna opcja zdjąć rdzy się pozbyć pomalować i mieć święty spokój
SZyba na kleju jest i wystarczy nóż dobry do tego? czy jeszcze jakieś magiczne rzeczy potrzebne?
- devill4
- Berbeć
devill4 napisał(a):SZyba na kleju jest i wystarczy nóż dobry do tego? czy jeszcze jakieś magiczne rzeczy potrzebne?
Tematy sie czyta a nie przegląda...
Bania napisał(a):przebijak, ciągnidło i trzymadło z linką,
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1