Prowadnice szyby.

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Prowadnice szyby.

Postprzez marcin97 » 12 lis 2013, o 18:05

Jedno pytanko.

W prowadnicy od podnoszenia szyby urwały się zatrzaski które trzymają szybę. Mój Golf jest 3-drzwiowy a wyczaiłem na złomie Golfa 5-drzwiowego. Drzwi 3-drzwiowego są dłuższe i teraz pytanie czy te prowadnice z 5-drzwiowego będą pasować do mojego Golfa :?:

Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam ;-)
Avatar użytkownika
marcin97
Czytacz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 19:37
Lokalizacja: Wiśniewo

Prowadnice szyby.

 

Postprzez prezesik » 12 lis 2013, o 22:08

Cały mechanizm podnoszenia szyb z 3D pasuje do 5D, ale nie wiem, czy prowadnica szyby, bo niezbyt dobrze rozumiem posta.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Re: Prowadnice szyby.

Postprzez Radi » 13 lis 2013, o 13:30

marcin97 napisał(a):Jedno pytanko.

W prowadnicy od podnoszenia szyby urwały się zatrzaski które trzymają szybę. Mój Golf jest 3-drzwiowy a wyczaiłem na złomie Golfa 5-drzwiowego. Drzwi 3-drzwiowego są dłuższe i teraz pytanie czy te prowadnice z 5-drzwiowego będą pasować do mojego Golfa :?:

Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam ;-)


A ja sie zastanawiam jak to sie mogło urwać niema tam żadnych cudów dwie blaszki z gumowa przekładką skręcone wszystko śrubką. Tego sie raczej nieda zepsuc szybciej obstawiałbym pękniętą linkę, najlepiej rozebrac drzwi i sprawdzić co się stało.

Z tego co sie orientuję prowadnice 3d a 5d są takie same ale mogę sie mylić.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 13 lis 2013, o 15:56

marcin97, rozbierałeś już i wiesz co się urwało? Może tylko mocowanie linki w uchwycie to sie da założyć nazad i zabezpieczyć drutem. W kadym razie 5D czy 3Djest to samo.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez marcin97 » 13 lis 2013, o 18:25

Te blaszki które trzymają szybę wchodzą jeszcze w takie kosteczki i w tych kosteczkach urwały się zatrzaski i szyba spadła ale już to zrobiłem tak na razie żeby się trzymała. Chodzi o to żeby teraz to wymienić bo z czasem może znowu spaść.
Avatar użytkownika
marcin97
Czytacz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 19:37
Lokalizacja: Wiśniewo

Postprzez pablomed » 14 lis 2013, o 15:47

no to szukaj mechnizmu sprawnej używki albo kup zamiennik nowy. Zamienniki nie są zbyt trwałe. Jeśli to szyba elektryczna to taki zamiennik wytrzyma po stronie kierowcy rok -dwa maksymalnie trzy, nie napisałeś czy masz elektrykę szyb
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez marcin97 » 17 lis 2013, o 18:56

Szyby są ręczne w moim Golfie, ale już wyciągnąłem prowadnice z rozbitka także aby przemienić ;-)
Avatar użytkownika
marcin97
Czytacz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 1 paź 2013, o 19:37
Lokalizacja: Wiśniewo


- - -



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości