Witam. Mobile, potrzebuje pomocy, otóż po tych siarczystych mrozach (-29C) mam problem z zamknięciem maski -.- podejrzewam że linka gdzieś przymarzła i maska się nie domyka, 2 tygodnie temu wjechałem na warsztat bo podbijałem przegląd wozu i po 10-15 minutach klapa normalnie się zamknęła. Jakieś pomysły jak sobie poradzić z tym fantem? Byłbym wdzięczny gdyż trochę boję się jeździć z niedomkniętą maską a w sobotę mam trasę ok. 200km.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z maską
Nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika.
-

dominico - Czytacz
Zobacz czy rączka pod kierownicą odbiła....
Sprobuj poruszac linką, może byc gdzies zbyt mocno zagięta, dodatkowo do tego duży mróz i już nie odbija.
Spryskaj zamek pod maską jakims specjalnym sprayem.
Tak samo spryskaj końcowki linki. Możesz nawet spróbować psiknąć do srodka linki...
Te zabiegi muszą pomóc! No chyba że linka jest juz sfatygowana....
Ja mam nową i nie było problemów.
PS: po tych zabiegach rozruszaj zamek żeby sie rozchodził i przesmarował tym sprayem.
daj znać jak pomoże
200km to sporo więc lepiej to zrobić
Pozdro
Sprobuj poruszac linką, może byc gdzies zbyt mocno zagięta, dodatkowo do tego duży mróz i już nie odbija.
Spryskaj zamek pod maską jakims specjalnym sprayem.
Tak samo spryskaj końcowki linki. Możesz nawet spróbować psiknąć do srodka linki...
Te zabiegi muszą pomóc! No chyba że linka jest juz sfatygowana....
Ja mam nową i nie było problemów.
PS: po tych zabiegach rozruszaj zamek żeby sie rozchodził i przesmarował tym sprayem.
daj znać jak pomoże
200km to sporo więc lepiej to zrobić
Pozdro
Mój golfik
-

slawek5t - Members
dominico, -kolego wez odkrec z pasa przedniego zamek maski i go wyczyscic a następnie prze smaruj to na pewno wina niedomkniecia twojej maski
Wszystkie Części Mk3 gti 16v ABF-ADY-2E-AGG ! zapraszam na PW lub GG
http://www.golf3.pl/topics35/wszystko-m ... t32380.htm
Zapraszam 727 509 081 lub GG 1901709
http://www.golf3.pl/topics35/wszystko-m ... t32380.htm
Zapraszam 727 509 081 lub GG 1901709
- skoti880
- Czytacz
Dzięki panowie za odpowiedzi, no może jutro uda mi się do niego dobrać bo dziś znowu mnie zasypało i nie miałem możliwości się za to zabrać, obadam ten zamek, przeczyszcze itd. chociaż ja stawiałbym jednak na linke
ale się okaże.
ale się okaże.Nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika.
-

dominico - Czytacz
• Strona 1 z 1