( Listwa na drzwiach jest minimalnie niżej niz na karoserii I dalej mi się wydaje że są za nisko bo jak się zamykają to chaczą o zamkiem o ten pręcik na ktorym się zatrzaskują na aucie .... Pytanko : czy to normalne czy lepiej jakby gładko wchodziły ? Jak się da jeszcze wyżej podnieść ?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem , ponownie opadnięte drzwi ....
Witam , wiem ze opadanie drzwi szczególnie w wersji 3D to normalka , ale nadszedł moment kiedy muszę je znowu troche podnieść bo jakaś masakra ! Ostatni raz regulowałem w kwietniu tymi śrubkami do regulacji , dziś znow chciałem podniosły się troche ale już wyżej nie można
( Listwa na drzwiach jest minimalnie niżej niz na karoserii I dalej mi się wydaje że są za nisko bo jak się zamykają to chaczą o zamkiem o ten pręcik na ktorym się zatrzaskują na aucie .... Pytanko : czy to normalne czy lepiej jakby gładko wchodziły ? Jak się da jeszcze wyżej podnieść ?
( Listwa na drzwiach jest minimalnie niżej niz na karoserii I dalej mi się wydaje że są za nisko bo jak się zamykają to chaczą o zamkiem o ten pręcik na ktorym się zatrzaskują na aucie .... Pytanko : czy to normalne czy lepiej jakby gładko wchodziły ? Jak się da jeszcze wyżej podnieść ?>>>>> :::BLACK & WHITE ::: My Bandit <<<<<
Zapraszam Na moją stronkę
Zapraszam Na moją stronkę
-

patryk28091991 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
to powinno gładko chodzić.patryk28091991 napisał(a):czy to normalne czy lepiej jakby gładko wchodziły ?
raczej samego "dzyndzla" nie pdoniesiesz.patryk28091991 napisał(a):czy to normalne czy lepiej jakby gładko wchodziły ? Jak się da jeszcze wyżej podnieść ?
radzę zorganizować pomocnika i we dwóch złapać od spodu za drzwi i razem kilka razy podszarpnąć do góry - ja tak robię co jakieś pół roku i jest git.
-

prezesik - Members
patryk28091991, podkładki to jest jakas metoda sam tak robiłem, ale w końcu mi sie znudziło i zmieniałem zawias, koszt 15-25 zeta, tylko buierz na szrocie dolny zawias symetryczny z drzwi pasażera, czyli takie http://allegro.pl/vw-golf-iii-zawiasy-d ... 22377.html a nie takie http://allegro.pl/zawiasy-drzwi-vw-golf ... 73754.html bo te pierwsze są trwalsze i mniej z prawych drzwi zużyte. Wymiana to robota dla dwojga bo trzeba drzwi odkręcić i ktoś musi je trzymac żeby sie nie pocharatały
- pablomed
- Members
Podpisze sie pod temat. Moje drzwi kierowcy przy otwieraniu opadają o jakieś 5mm. i zaczyna mnei to słabić... jak to podciągnąc??????
-

LukTychy - Members
podepnę się pod ten temat.. a może by tak dać jakąś fotoporadę w które miejsce trzeba dać podkładkę i jaką najlepiej, żeby nie było rzeźby a wszystko dobrze spasowane?
- rastamaniek
- Czytacz
• Strona 1 z 1