Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
prawa wycieraczka nie działa
Witam . Mianowicie mam problem z wycieraczką nagle wczoraj przestała działać prawa strona od strony pasażera ramie jest luźne i można je ręką przesuwać a lewa strona działa normalnie . Co się stało ? i czy da się to naprawić czy nie 

Pajdus
- Pajdus
- Badacz tematu
bezmózgi dzieciaku mógł bym być twoim starym ty masz w głowie poliuretan
[ Dodano: 2012-05-06, 09:31 ]
rozebrałem to i okazało się że spada wycieraczka z tego bolca czym to powinno być zakończone jakąś nakrętką czy czym
[ Dodano: 2012-05-06, 09:31 ]
rozebrałem to i okazało się że spada wycieraczka z tego bolca czym to powinno być zakończone jakąś nakrętką czy czym

Pajdus
- Pajdus
- Badacz tematu
nie jest to na wcisk na metalową kulke i ma siedzieć, wyrabia się po jakimś czasie bo pracuje bez smaru i może wypadać jak u ciebie. Rada to szrot, wymienić mechanizm cały, albo bez silnika, albo tylko przełożyć tulejkę nachodzącą na kulkę i przełożyć ją do swojego. Nie za bardzo wiem czy wolno się do tych tulejek dawać smar, ja daję wazelinę, to samo mi się zdarzyło w zimie jak wycieraczka przymarzła i tylko poskładałem wszystko, działa ale pewnie powtórzy się jak nie będę uważał.
- pablomed
- Members
Nie chce się wtrącać w tej miłej dyskusji ale jak u mnie latało ramie wycieraczki to wystarczyło je przykręcić, tak samo mogłem przesuwać po całej szybie....
Jak bedziesz miał problem daj znać
http://www.motom.webd.pl/czesci/ramiona/580.jpg
TU MASZ FOTE jak to wyglada na zdjęciu jest ściągnięta zaślepka ale logicznie domyślisz się w którym miejscu jest śruba a na szybie masz takie białe kropki gdzie powinna byc ustawiona wycieraczka
http://www.motom.webd.pl/czesci/ramiona/580.jpg
TU MASZ FOTE jak to wyglada na zdjęciu jest ściągnięta zaślepka ale logicznie domyślisz się w którym miejscu jest śruba a na szybie masz takie białe kropki gdzie powinna byc ustawiona wycieraczka

-

adziok09 - Badacz tematu
Pajdus napisał(a):bezmózgi dzieciaku mógł bym być twoim starym ty masz w głowie poliuretan
takim zachowaniem pokazujesz że chyba pobiłbyś rekord najmłodszego ojca na świecie

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1