Witam,
wziałem sie za doprowadzanie mojego golfa do porządku więc jest kolejne pytanie.
Na tylnej klapie nad zamkiem pojawiło sie peknięcie w lakierze (kto wie czy tez nie w szpachli o ile tam jest)
Pytanie nastepujące - jest możliwość "punktowego" zamalowawnia poprawki (np za pomocą szpachli) produktami typu zaprawka żeby to w miare ok wyglądało, jeżeli nie to czy jest sens bawić sie z tą klapa czy lepiej kupic całą nową blache??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
możesz pobawić się z poprawkami lakierniczymi i wtedy zobaczysz jak długo ci to wytrzyma, jeżeli po pół roku znów będzie coś wychodzić lub pękać to szukaj nowej klapy.
ps tu sa moje poprawki lakiernicze, nad którymi walczyłem 2 weekendy samemu, ostatnio wreszcie wymieniłem błotnik i poszła polerka całego autka:
jak od lata do tej pory nic nie wychodzi
http://www.golf3.pl/topics2/mk3-by-prez ... t=prezesso
ps tu sa moje poprawki lakiernicze, nad którymi walczyłem 2 weekendy samemu, ostatnio wreszcie wymieniłem błotnik i poszła polerka całego autka:
jak od lata do tej pory nic nie wychodzi
http://www.golf3.pl/topics2/mk3-by-prez ... t=prezesso
-

prezesik - Members
jezeli masz pekniecie to obstawiam ze pekla szpachla
aby to zrobic dobrze i trzymalo sie to kupy, trzeba by to wszystko rozszlifowac do golej blachy najlepiej, wyczyscic rdze, bo pewnie tam siedzi, ewntualnie wspawac latke (zalerzy jak bardzo rdza tam postepuje), na to odpowiednie podklady, szpachla i mozna lakierowac. (jak by sie ktos mial zamiar do tego przyczepic to wiadomo ze na szpachle idzie jeszcze podklad przed lakierowaniem)
wymieniac calej klapy nie trzeba, chyba ze znajdziesz taka w dobrym stanie bez rdzy i w takim samym kolorze, chociaz i tak drozej by wyszlo i roznica kolorow mogla by byc widoczna.
mozesz sam podzialac, ale jak nie masz pojecia co z czym to nie podolasz
pozdrawiam
aby to zrobic dobrze i trzymalo sie to kupy, trzeba by to wszystko rozszlifowac do golej blachy najlepiej, wyczyscic rdze, bo pewnie tam siedzi, ewntualnie wspawac latke (zalerzy jak bardzo rdza tam postepuje), na to odpowiednie podklady, szpachla i mozna lakierowac. (jak by sie ktos mial zamiar do tego przyczepic to wiadomo ze na szpachle idzie jeszcze podklad przed lakierowaniem)
wymieniac calej klapy nie trzeba, chyba ze znajdziesz taka w dobrym stanie bez rdzy i w takim samym kolorze, chociaz i tak drozej by wyszlo i roznica kolorow mogla by byc widoczna.
mozesz sam podzialac, ale jak nie masz pojecia co z czym to nie podolasz
pozdrawiam
mój były Variant TDI
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
moj-golf/moje-mk3-variant-t11410.html
-

ksenonn - Czytacz
ksenonn napisał(a):mozesz sam podzialac, ale jak nie masz pojecia co z czym to nie podolasz
tu masz wszystko opisane krok po kroku (jeżeli zdjęcia nie bedą się otwierać, to znaczy, ze musisz się zarejestrować:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=52831
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1