z góry dziękiModerator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
podłoga
Siema wszystkim, ostatnio zauważyłem że mam mokrą wykładzinę pod dywanikiem pasażera z tyłu z prawej strony, sprawdziłem od razu korki spustowe, gdy go lekko pchnąłem wyleciała rdza i cały korek wypadł. Cała podłoga jest w takim jakby plastiku i ma sie bardzo dobrze tylko to miejsce i moje pytanie brzmi czy przy łataniu trzeba ten korek montować czy można wstawić tam cały kawałek blachy?
z góry dzięki
z góry dzięki- kambe14
- Czytacz
zaspawać na równo
to są otwory montażowe które są potrzebne dla maszyn podczas produkcji samochodu
aha, no i radzę trochę tego "plastiku" zedrzeć dookoła, bo się może okazać że rdza dosięgła dalej niż Ci się wydaje
to są otwory montażowe które są potrzebne dla maszyn podczas produkcji samochodu
aha, no i radzę trochę tego "plastiku" zedrzeć dookoła, bo się może okazać że rdza dosięgła dalej niż Ci się wydaje

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wcale nie musi być ja polikwidowałem prawie wszystkie.też mi woda leciała . 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
2 mm wystarczy dobry migomat i po sprawie.a mała konserwacja spawu i nowej blaszki 

-

hanawald - Members
ja od razu zrobiłem konserwacje tylko ją benzynka odtusciłem.i trzyma już 3 lata 

-

hanawald - Members
tam gdzie bedzie wstawka blachy napewno.jest jeszcze jeden sposób bez spawania długo to nie wytrzyma może 3 lata może 4 .można podkleić żywicą taka z matami i to zakonserwować wyczyścił rdze i przykleił mate na żywice i konserwacja .i po robocie,chyba że masz dziure że ci noga wpada
[ Dodano: 2013-09-05, 22:27 ]
jak nie wyciogniesz dywanika to ci go popali a sam bedziesz spawał
[ Dodano: 2013-09-05, 22:27 ]
jak nie wyciogniesz dywanika to ci go popali a sam bedziesz spawał
-

hanawald - Members
kambe14 czego byś nie robił z podłogą wyciągnij wszystkie dywaniki wykładziny itp.do gołej blachy .Wtedy Masz widok konkretny na to co jest grane z podłogą .Jak wolisz pół środki tak jak wnioskuje z twojego opisu to byle mechanik ucieszy się na Twój widok i skasuje z 700zł. za połatanie i konserwację podłogi z czego konserwacja to bedzie jeden baranek na pistolet i starczy żeby nie wprawne oko klienta nie zauważyło .
Rób porządnie wywal wykładziny i dywaniki z auta i sprawdź podłoge usuń wszystkie dziury i ogniska korozji , wspawaj nowe blachy w podłogę i zakonserwuj porządnie jak koledzy z forum radzą .Jest to nie mało roboty , ale satysfakcja GWARANTOWANA ! I kolejnych kilka lat z podłogą spokój
Rób porządnie wywal wykładziny i dywaniki z auta i sprawdź podłoge usuń wszystkie dziury i ogniska korozji , wspawaj nowe blachy w podłogę i zakonserwuj porządnie jak koledzy z forum radzą .Jest to nie mało roboty , ale satysfakcja GWARANTOWANA ! I kolejnych kilka lat z podłogą spokój

-

Mario GT - Forumowy wyjadacz
- Silnik: 1.8 ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dzięki chłopaki, planuję zrobić to na własną ręke, przynajmniej bede wiedział co mam pod nogami. Rdza moim zdaniem złapała tylko te korki. Podejrzewam że zostały one wgniecione, farba odpadła i dlatego skorodowało bo obok drugiego korka jest pęknięcie i jest on troche wgięty. Auto sprowadzone z Włoch więc licze na to że to jedyna korozja w podłodze. 

- kambe14
- Czytacz