Witam.
Mam kłopot. Chciałem zdemontować lusterko wsteczne wewnętrzne. I jak je obracałem to pękła szyba. Rysa długość około 4,5 cm w miejscu gdzie przyklejony jest haczyk do lusterka.
W związku z tym mam pytanie da się to jakoś skleić czy zostaje wymiana na nową.
A jeśli wymiana to na używkę oryginał czy nowa zamiennik.
Jak wyjść z tego jak najmniejszym kosztem???
No i jak sprawa w razie kontroli policji, mogą za to zabrać dowód rejestracyjny???
foto:
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jedź do jakiegoś zakładu zajmującego się szybami samochodowymi. Mam podobną wadę w Golfie, jednak jest ona znacznie mniejsza. Pewien niedzielny kierowca jadąc swoim bolidem najechał na pobocze pokryte żwirem (nie wiem co mu się nagle stało, może to przez te nagłe podmuchy wiatru). Efekt tego jest taki, że mam delikatnie pękniętą przednią szybę. Dzisiaj wybrałem się do takiego zakładu i zapytałem o cenę naprawy. Niewielkie wcięcie w założoną szybę = 130 zł - drogo, ale wolę dać tyle niż męczyć się przy amatorskim zakładaniu nowej szyby. Radzę zrobić tak samo.
-

PrzemkoXVI - Members
sluchaj, jak mialem peknieta szybe to fachowcy powiedzieli mi ze nie da sie skleic szyby pękniętej tylko odprysk. nie wiem jak jest naprawde bo slyszalem juz kilka opini ze odpryski tylko kleja. ja wymienilem cala szybe w profesjonalnym warsztanie na uboczy (przed gdanskiem) i zaplacilem polowe mniej niz w centrum gdanska:)
- bubuu29
- Czytacz
- killah
to jest zwykła szyba(biała) a nie atermiczna(zielona). Więc powinno być taniej. Ale ogólnie podjadę do jakichś zakładów i się popytam czy da się to skleić.
-

gello1 - Gaduła
shibbyOP napisał(a):Ja bym szukał jakiejś ładnej ori używki idzie kupić taką używkę w cenie 100-150zł a koszt wymiany to jakieś 100-140zł
a ja poszukałbym np takiej:
oczywiście - najbliżej Twojego adresu

wychodzi w tej samej cenie
pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks
- Pan Kleks
- Czytacz
• Strona 1 z 1