Witam
Mam problem z projektorami TYC. Podczas deszczu w chłodne dni parują mi delikatnie klosze od świateł mijania i czasami od długich (parują od dołu klosza ku górze). Miejsce połączenia klosza z obudową dodatkowo uszczelniłem ale problem nadal się powtarza. Jak pozbyć się tego problemu?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Sprawdzę jeszcze dokładnie, ale dziwne żeby była nieszczelność ponieważ tą szczelinę która jest między kloszem, a obudową dokładnie poprawiłem silikonem.
Gdzie jest tak właściwie odpowietrznik w tych lampach?
Gdzie jest tak właściwie odpowietrznik w tych lampach?
-

lukasrsv - Czytacz
niema , wilgoć dostaje się z tyłu przez uszczelki pokrywy tylnej lampy lub koło kabli. Taki urok zamienników ( i wielu nowych lamp).
Wyjcia:
1. nie przejmować się, po zapaleniu lampy odparują
2. popracowac nad uszczelnieniem z tyłu lampy
3. zmajstrować odpowietrzniki - czyli nawiercić dziurki u dołu i gory założyć jakieś wezyki i wyprowadzić je kawałek w górę żeby syfu z dołu nie łapały (zrknij na lampy do rasowych terenówek jeśli chcesz sie efektowniej pobawić)
Wyjcia:
1. nie przejmować się, po zapaleniu lampy odparują
2. popracowac nad uszczelnieniem z tyłu lampy
3. zmajstrować odpowietrzniki - czyli nawiercić dziurki u dołu i gory założyć jakieś wezyki i wyprowadzić je kawałek w górę żeby syfu z dołu nie łapały (zrknij na lampy do rasowych terenówek jeśli chcesz sie efektowniej pobawić)
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1