Witam, co do parchów. byłem u lakiernika i powiedział ze nawet jak wyczyść do gołej blachy, to i tak wyjdzie (kwestia czasu) pytanie moje (link w opisie) czy na cos takiego, trzeba wspawać blachę nową?;// bardzo mi sie to nie uśmiecha, myślałem ze sam sobie parchy zrobię i na dniach jak bd za cos ktos mi to pomaluje a narazie zaprawki bym porobil tylko na czarno.
jeśli musze wspawać blachę to chyba trzeba oddać to do żyda i szukac czegos zdrowego, tylko szkoda mi sprzedac bo silnik igła a nie bd swapować..... nie stac mnie zeby kupic 2 auto nie sprzedając pierwszego HILFE
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
to są małe parchy z tego co widać na fotkach. i do ogarnięcia jeżeli dorwiesz konkretnego lakiernika to parchy nie wyjdą , najważniejsze jest przygotowanie czyli szlif do gołej blachy potem podkład antykorozyjny i wiadomo co dalej . Ważne też jest to by o samochód dbać a szczególnie na zimę 

-

Pozor - Members
Ja przed zimą 2 osobne elementy inaczej zrobilem, zjechalem papierem sciernym rdze w miare mozliwosci i pomalowalem hammeritem i po zimie nic dalej nie poszlo, a druga częsc zrobilem tak samo tylko pomalowalem zwyklym jakims tam antykorozyjnym i rdza wyszla.
Wiec jak masz $$ mozesz kupic hammerite i na sam początek nim pomalowac.
Wiec jak masz $$ mozesz kupic hammerite i na sam początek nim pomalowac.
- pawlacz
- Czytacz
a jakim papierkiem to robic?, i czy recznie czy moge na flexa zalozyc?
narazie bym zrobil tak, jak bd wylazic to bd spawał, ale to po zimi sie zobaczy
narazie bym zrobil tak, jak bd wylazic to bd spawał, ale to po zimi sie zobaczy
- V3nkman
- Czytacz
• Strona 1 z 1