Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
osłona pod silnik, jakieś pomysły?
Chce założyc osłone pod silnik przed zimą. Moje pytanie, czy ktoś robił sobie taką osłonę sam? (np z blachy) Czy może lepiej kupić np na allegro i nie zawracać sobie głowy?
-

simon220 - Czytacz
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jesli o to chodzi to lepiej zrób sam ja kupilem na gieldzie plastik i sie nie nadawał wogóle nie pasował trzeba bylo docinac ale i tak lipa była.
-

swatu - VIP
swatu, W sumie nie dziwie się że nie pasowało bo już kilkakrotnie szukałem ale nigdzie nie mogłem znaleźć do golfa z silnikiem 1,6 

moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
No wlasnie i dlatego nie zakladalem za duzo nerwów i roboty ale zrobienie oslony z blachy to nawet nie glupi pomysl wystarczy ja dobrze dopasowac no i oczywiscie zakonserwowac przed woda.
-

swatu - VIP
simon220, można kochać golfika, dokładać różne rzeczy ale włożyć coś takiego nie ma sensu. Wystarczy ci osłona od dołu pod kołami pasowymi. A taka osłona jak myślisz w normalnej exploatacji spełni tylko jedną funkcję: utrudni wszelkie naprawy, bo zabierze czas potrzebny na jej wykręcenie, oraz utrudni ocenę na przykład skąd pojawia się jakiś wyciek. To moje zdanie oczywiście, zrobisz jak uważasz. Porządna osłona metalowa potrzebna jest do sportu, jazdy po wertepach i wtedy owszem
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1