Tylko nie wiem czy mi się to opłaca. Kumpel mi powiedział, że weźmie 500 Euro za malowanie całeg w tym usuniece rdzy. Mam już nabite 225 000 km w benzynie. Jak myslicie opłaca mi się wydać tyle czy raczej zostawić to ? Autko chodzi dobrze tylko słyszałem, że jak na benzyne to już sporo km ma nabite...Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Opłaca się malować ?
Chciałbym pomalować mojego Golfa
Tylko nie wiem czy mi się to opłaca. Kumpel mi powiedział, że weźmie 500 Euro za malowanie całeg w tym usuniece rdzy. Mam już nabite 225 000 km w benzynie. Jak myslicie opłaca mi się wydać tyle czy raczej zostawić to ? Autko chodzi dobrze tylko słyszałem, że jak na benzyne to już sporo km ma nabite...
Tylko nie wiem czy mi się to opłaca. Kumpel mi powiedział, że weźmie 500 Euro za malowanie całeg w tym usuniece rdzy. Mam już nabite 225 000 km w benzynie. Jak myslicie opłaca mi się wydać tyle czy raczej zostawić to ? Autko chodzi dobrze tylko słyszałem, że jak na benzyne to już sporo km ma nabite...-

GUCCI91 - Berbeć
Jeżeli nie myślisz zmieniać auta przez najbliższe 5 lat to maluj. A co do przebiegu to nie jest jeszcze taki straszny. Silniki VW po przejechaniu 200 tys.km dopiero są dotarte
U mnie w 1.4 ABD śmignęło 352 tys.km i dalej silnik loto.
U mnie w 1.4 ABD śmignęło 352 tys.km i dalej silnik loto.
-

prezesik - Members
dla siebie warto, przebieg jeśli o sam silnik chodzi to mniej więcej połowa do remontu silnika, jeśli lubisz to auto i jest technicznie zadbane to jak najbardziej maluj. Tyle że przy takich inwestycji nie chodzi i to czy zapłacisz trochę mniej czy więcej tylko o to jak dobrze to będzie zrobione, szczególnie likwidacja korozji i zabezpieczenie przed jej nawrotem
- pablomed
- Members
ja nie wiem jak długo będe śmigał mojim gofrem a go wy malowałem.
to zależy od Ciebie czy chcesz go ,,żenić'' czy sie nim bujać 
to zależy od Ciebie czy chcesz go ,,żenić'' czy sie nim bujać 
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ja w zeszły poniedziałek odebrałem swoje cabrio, zmieniałem kolor z lc5k na perłę lc5h i powiem ci szczerze, że nie ma co porównywać starego lakieru z nowym - maluj będzie igła
-

Michael_Angelo - Badacz tematu
kviat napisał(a):\No i jak wyjdzie rdza to się robi nie fajnie.
olaboga ..... po to maluje sie auto żeby nie było jakichkolwiek niedoskonałości czy to na perle , metaliku , czy macie rdza wygląda tragicznie
Kilka przykładów, że kolor matowy daje rade :
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe