Odpływy szyberdachu , dziura czy zapchane?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Odpływy szyberdachu , dziura czy zapchane?

Postprzez IntruZZ » 10 mar 2015, o 18:28

Tak jak w temacie , zlokalizowałem przyczynę mokrego dywanika.
WYkluczyłem podszybie (clear)
Szyba (solidnie siedzi rok temu nowa zakładana)

Nalałem wodny w kanał szyberdachu kilka kropel poleciało przez wylot a reszta ładnie ciurkiem leciała na dywanik z góry blisko progu na dywanik, tak jakby spod schowka i teraz pytanie?
Czy ten odpływ jest zapchany czy jest w nim dziura??
Tak się zastanawiam , że jak by był zapchany to woda raczej by się po podsufitce lała a nie ciurkiem na dywanik ?

Jakieś pomysły ?
Avatar użytkownika
IntruZZ
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:22
Lokalizacja: Sokołów Podlaski WSK

Odpływy szyberdachu , dziura czy zapchane?

 

Postprzez Banita95 » 11 mar 2015, o 00:52

IntruZZ, Możliwe że się wypiął :P rozbierz i zobacz
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez IntruZZ » 11 mar 2015, o 11:31

Gdzie on się wypina i jak się do tego zabrać ?
Avatar użytkownika
IntruZZ
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:22
Lokalizacja: Sokołów Podlaski WSK

Postprzez Radi » 11 mar 2015, o 17:58

Zdejmij plastik ze słupka pod pulpitem i wszystko będziesz widział
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez IntruZZ » 12 mar 2015, o 12:22

Radi napisał(a):Zdejmij plastik ze słupka pod pulpitem i wszystko będziesz widział


jak ściągam plastik ze słupka to nic nie mam po stronie pasażera :) sama blacha ani znaku rurki...


wkładałem dziś od góry i od dołu linke od prędkościomierza... wkładając od dołu wchodzi max 3-4cm i jest blokada... nie da się nic zrobić,

dla porównania od strony kierowcy ładnie wchodzi

[ Dodano: 2015-03-12, 12:36 ]
przyczyna odnazleziona , wywaliłem kawałek podsufitki , odpiąłem wąż od szyberdachu i moge go śmiało wyciągnąć więc na dole przy tym cycku gumowym musiało się rozpiąć..... jak to połaczyć ??? próbowałem ten cycke wyciągnąć nawet kombinerkami ale nie da rady
Avatar użytkownika
IntruZZ
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:22
Lokalizacja: Sokołów Podlaski WSK

Postprzez Radi » 12 mar 2015, o 14:06

IntruZZ napisał(a):
Radi napisał(a):Zdejmij plastik ze słupka pod pulpitem i wszystko będziesz widział


jak ściągam plastik ze słupka to nic nie mam po stronie pasażera :) sama blacha ani znaku rurki...


wkładałem dziś od góry i od dołu linke od prędkościomierza... wkładając od dołu wchodzi max 3-4cm i jest blokada... nie da się nic zrobić,

dla porównania od strony kierowcy ładnie wchodzi

[ Dodano: 2015-03-12, 12:36 ]
przyczyna odnazleziona , wywaliłem kawałek podsufitki , odpiąłem wąż od szyberdachu i moge go śmiało wyciągnąć więc na dole przy tym cycku gumowym musiało się rozpiąć..... jak to połaczyć ??? próbowałem ten cycke wyciągnąć nawet kombinerkami ale nie da rady


No to odkręć ten schowek dolny i wsadz tam głowe to zobaczysz skoro cycek wychodzi z blachy to logiczne że z drugiej strony musi wchodzić
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Banita95 » 12 mar 2015, o 14:22

Tam na wszystko jest miejsce nie pamiętam dokładnie gdzie ale jest bo u siebie w mk3 też to przerabiałem
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez IntruZZ » 12 mar 2015, o 14:26

Banita95 napisał(a):Tam na wszystko jest miejsce nie pamiętam dokładnie gdzie ale jest bo u siebie w mk3 też to przerabiałem


to mi poradziłeś :P ja nie mam schowka na dole tylko półkę, kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać , nigdy nie miałem cierpliwości do elementów plastikowych :/
Avatar użytkownika
IntruZZ
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:22
Lokalizacja: Sokołów Podlaski WSK

Postprzez Radi » 12 mar 2015, o 14:44

IntruZZ napisał(a):
Banita95 napisał(a):Tam na wszystko jest miejsce nie pamiętam dokładnie gdzie ale jest bo u siebie w mk3 też to przerabiałem


to mi poradziłeś :P ja nie mam schowka na dole tylko półkę, kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać , nigdy nie miałem cierpliwości do elementów plastikowych :/


Widze ciężki przypadek z Ciebie, z półką jest nawet mniej roboty dwie śrubki na dole na krańcach i trzy na środku jak sie schylisz to zobaczysz otwory. Odkręcasz półkę wciskasz wąż na miejsce i przykrecasz półkę z powrotem roboty na 5-10 min.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Banita95 » 12 mar 2015, o 14:47

IntruZZ, to odkręć ten schowek musisz po odkręcać http://www.vwgolf.pl/porady/naprawa-szy ... acie-b3b4/ tutaj masz poradnik naprawy ale masz mniej więcej co odkręcić ogólnie musisz te plastiki po odkręcać samo się nie zrobi
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Następna strona




Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 2 gości