Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Odklejanie naklejek orginalnych
Witam potzebuje waszej pomocy. Mam wersje golfa BON JOVI chciałbym odklejic je czy bedzie jakis znak a jak tak to czym zmyć itp. potrzebuje informacji na ten temat. 

-

Patryk7171 - Czytacz
tylko malowanie auta.
Uwierz mi że nie da rady tego zrobić wodą z płynem do mycia naczyń, taka naklejka jest przez kilka ładnych lat, w tym czasie słońce działa na lakier, a folia chroni lakier przed działaniem promieni słonecznych, więc wychodzi na to że po zdarciu naklejki masz ślad po nie "zniszczonym" przez słońce lakierem...
Więc nie wiem co chcesz zrobić, innego wyjścia nie ma..
Uwierz mi że nie da rady tego zrobić wodą z płynem do mycia naczyń, taka naklejka jest przez kilka ładnych lat, w tym czasie słońce działa na lakier, a folia chroni lakier przed działaniem promieni słonecznych, więc wychodzi na to że po zdarciu naklejki masz ślad po nie "zniszczonym" przez słońce lakierem...
Więc nie wiem co chcesz zrobić, innego wyjścia nie ma..
-

matteusz - Gaduła
słyszałem że masłem też schodzi asfalt i klej czy to prawda? Stare teorie ale moze się sprawdza. 

VWozidełko
Silniczek TDI 1Z.
Silniczek TDI 1Z.
-

Patryk7171 - Czytacz
Patryk7171 napisał(a):słyszałem że masłem też schodzi asfalt i klej czy to prawda? Stare teorie ale moze się sprawdza.
Robiłem tak w astrze, ale narobiłem się pół dnia i efekt nie był dobry...
Preparat o którym mówiłem kosztuje 25 zł, całego golfa wyczyściłem ze smoły w 20 minut i 10 minut na zrywanie naklejki z szyby z rejestracją, także nie ma sensu kombinować

-

matteusz - Gaduła
drlubicz napisał(a):nie takie stare naklejki w pracy musiałem zrywać, opalarka i każda nawet 30 letnia naklejka zejdzie bez problemów potem rozpuszczalnikiem ściąga się klej co został i polerka autmaxem i śladu nie ma
nie bylo odbarwien lakieru po słoncu

-

Tesseract - Czytacz