jak w temacie .Dodam ze lotka była klejona typowym klejem do szyb samochodowych .Była klejona w marcu tego roku a dzis po powrocie z trasy zauwazylem ze z jednej strony normalnie klej puscił i lotka odstaje od klapy.
co robic?
Dokleic tylko ten fragment czy zerwac ja i na nowo całosc przykleic?
a moze dac fachowcom od wklejania szyb by oni sie tym zajeli?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
swatu napisał(a):jak w temacie .Dodam ze lotka była klejona typowym klejem do szyb samochodowych .Była klejona w marcu tego roku a dzis po powrocie z trasy zauwazylem ze z jednej strony normalnie klej puscił i lotka odstaje od klapy.
co robic?
Pisalem o tym na forum juz
brak podkładu (czarna pasta smierdzaca) i dlatego silikon puscił pewnie od strony szyby, mialem to samo
swatu napisał(a): moze dac fachowcom od wklejania szyb by oni sie tym zajeli?
polecam zaplacisz tyle co za pol silikonu a zrobi to z podkladem, ja zaplacilem 20zl
i trzyma sie jak zla. Bylo klejone tym silikonem co szyby przednie
Odklej cala lotke i jeszcze ja zmatuj, np przejedz srubokretem pare razy albo pilnikiem aby nie byla gładka tylko matowa
wtedy silikon bedzie trzymal jeszcze lepiejOstatnio edytowano 17 cze 2010, o 19:19 przez K@mil, łącznie edytowano 1 raz
-

K@mil - POMOCNIK

haha
swatu ja miałem ten sam problem
to wszystko przez to że na dworze jest gorąco i klej robi sie elestyczny a przez nasze polskie dziurawe drogi lotka ci sie obruszała
ja dokleiłem swoją jak zauważyłem że się zaczeła ruszać i teraz trzyma, ale na jak długo to niewiem
odchyl troche lotkę wlej tam kleju i przyciśnij mocno 
swatu ja miałem ten sam problem
to wszystko przez to że na dworze jest gorąco i klej robi sie elestyczny a przez nasze polskie dziurawe drogi lotka ci sie obruszała
ja dokleiłem swoją jak zauważyłem że się zaczeła ruszać i teraz trzyma, ale na jak długo to niewiem
odchyl troche lotkę wlej tam kleju i przyciśnij mocno 
- PabloSBT
- Members
własnie takz robiłem i nic wogóle nie łapie .PabloSBT napisał(a):odchyl troche lotkę wlej tam kleju i przyciśnij mocno
jutro podjade i z ciekawosci zapytam ile sobie biora za taki interes.K@mil napisał(a):polecam zaplacisz tyle co za pol silikonu a zrobi to z podkladem, ja zaplacilem 20zl
-

swatu - VIP
swatu napisał(a):własnie takz robiłem i nic wogóle nie łapie .PabloSBT napisał(a):odchyl troche lotkę wlej tam kleju i przyciśnij mocnojutro podjade i z ciekawosci zapytam ile sobie biora za taki interes.K@mil napisał(a):polecam zaplacisz tyle co za pol silikonu a zrobi to z podkladem, ja zaplacilem 20zl
Dlatego nie lapie bo zostały tłuste miejsca po poprzednim klejeniu. Należy odkleić zmatować lotkę jak pisał kolega powyżej odtłuścić i przykleić,robiłem w ten sposób i przez dwa lata nic złego mi się z nią nie dzieje
-

kluz4 - Badacz tematu
-

swatu - VIP
Swatu Tobie się odkleja a mi już odpadła, jaki wstyd, zbierałem przy ludziach z drogi 

-----------------------------------------------------------
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.html
Byłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.html
Byłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.html
Obecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.htmlByłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.htmlByłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.htmlObecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html-

pawel1990 - Members
dzis sie wkurzyłem i oderwalem ja całkiem co sie okazało.klej został na szybie i karoserii a na lotce ani sladu .Pojechałem do fachowca od szyb samochodowych i stwierdził " brak podkładu" bodajze jakis bitex czy cos takiego. za cene 40zł przykleil i mam gwarancje na 3 lata. 

-

swatu - VIP