Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Odchodzący sierp.
Ostatnio zauważyłem, że lewy przedni sierp, odstaje mi trochę od karoserii miejscach (oczywiście wcześniej nic takiego nie było) . Sprawdzałem mocowania i ewentualne uszkodzenia, ale było wszystko okej, sierpy montowane tak jak w oryginale. Miał ktoś już kiedyś taką sytuację? Jak można to naprawić? O kleju do szyb wiem, od razu zaznaczę. 

Oficjalny fanpejdż!
-

Tajg3r - Gaduła
- Rocznik: 93
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
I chyba tak zrobię właśnie.
Chyba, że jeszcze jakiś pomysł?
I jeśli już, to normalnie do oporu walić kleju do szyb w sierp? Tyle ile wlezie?
Pytam, co by kibla nie narobić. 
Chyba, że jeszcze jakiś pomysł?
I jeśli już, to normalnie do oporu walić kleju do szyb w sierp? Tyle ile wlezie?
Pytam, co by kibla nie narobić. 
Oficjalny fanpejdż!
-

Tajg3r - Gaduła
Tajg3r, sporo ma go być ale też bez przesady bo jak nawalisz za dużo to raz że będzie wychodził (mniejszy problem bo się wytrze), a dwa że będzie sierp odstawał bo będzie miał za grubo tego lepiszcza (tu już gorzej)
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
Dobra, sprawa już jest załatwiona.
Chciałem za wszelką cenę uniknąć klejenia go, więc szybki demontaż koła, wykręcenie nadkola i co się okazało? Delikatnie jakimś cudem rant mi się wykrzywił i przez to sierp piał, kilka szybkich ruchów gumowym młotkiem, montaż i teraz jest baja, sierp znowu przylega. 
Chciałem za wszelką cenę uniknąć klejenia go, więc szybki demontaż koła, wykręcenie nadkola i co się okazało? Delikatnie jakimś cudem rant mi się wykrzywił i przez to sierp piał, kilka szybkich ruchów gumowym młotkiem, montaż i teraz jest baja, sierp znowu przylega. 
Oficjalny fanpejdż!
-

Tajg3r - Gaduła