Panowie ;d czemu grill nie chce się mi schować ładnie pod lampy,
Wymieniłem pas przedni bo stary był w opłakanym stanie i myślałem że w tym tkwi problem, ale teraz wyszło że jednak nie, zderzak ładnie wchodzi na mocowanie zrobione w wzmocnieniu przednim a zatrzaski grilla są dalej niż te w wzmocnieniu ;o i za cholerkę nie idzie go wpiąć pod lampy..
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
vinni_pl napisał(a):Wymieniłem pas przedni bo stary był w opłakanym stanie i myślałem że w tym tkwi problem, ale teraz wyszło że jednak nie
Na starym pasie byl taki sam problem ?
Jak tak to:
1) albo zle zalozony pas
2) albo Golf po dzwonie i nie pasuje

-

K@mil - POMOCNIK

Wymieniłem cały pas i całe wzmocnienie, i nie mogę wgl go dostosować, w poprzednim pasie było to samo
dziś za pierwszym razem źle założyłem pas, i koło przy lampach a błotnikach powstała spora dziura, zmieniłem wysokość śruby i teraz lampa normalnie dochodzi ale grill nadal nie
dziś za pierwszym razem źle założyłem pas, i koło przy lampach a błotnikach powstała spora dziura, zmieniłem wysokość śruby i teraz lampa normalnie dochodzi ale grill nadal nie
-

vinni_pl - Badacz tematu
ja mialem podobnie w dwojce grill nie pasowal pod macha i tez wymienialem pas, pozniej okazalo sie ze podloznica byla krzywa i dlatego tak odsawalo
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Przemo90 napisał(a):ja mialem podobnie w dwojce grill nie pasowal pod macha i tez wymienialem pas, pozniej okazalo sie ze podloznica byla krzywa i dlatego tak odsawalo
pas i tak miałem do wymiany
yy jak sprawdzić stan podłóżnicy ?
-

vinni_pl - Badacz tematu
mnie poinformowali na ustawieniu zbieznosci a jak sam wchodzilem pod spod to nic nie widzialem dopiero jak mi pokazal palcem to bylo widac co jest ze nawet lewa strona minimalnie byla wyzej niz prawa, ale to byla dwojka a w trojce jeszcze nie zagladalem wiec nie wiem jak to tam wyglada
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
vinni_pl, ustawienie zbieżności to ustawienie kół, jak Ci samochód wozi po drodze albo ściąga w którąś stronę. Jeżeli masz pogięte podłużnice to nie zrobią Ci tego przy zbieżności, trzeba rozbierać samochód i prostować budę...
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):vinni_pl, ustawienie zbieżności to ustawienie kół, jak Ci samochód wozi po drodze albo ściąga w którąś stronę. Jeżeli masz pogięte podłużnice to nie zrobią Ci tego przy zbieżności, trzeba rozbierać samochód i prostować budę...
lekko go na lewo daje
+ co do podłużnic nie znam się.. wiem tylko że wzmocnienie niby ładnie wchodzi w śruby i hak też idzie wkręcić bo się schodzi wzmocnienie z dziura na hak
-

vinni_pl - Badacz tematu
vinni_pl napisał(a):Opik napisał/a:
vinni_pl, ustawienie zbieżności to ustawienie kół, jak Ci samochód wozi po drodze albo ściąga w którąś stronę. Jeżeli masz pogięte podłużnice to nie zrobią Ci tego przy zbieżności, trzeba rozbierać samochód i prostować budę...
lekko go na lewo daje
+ co do podłużnic nie znam się.. wiem tylko że wzmocnienie niby ładnie wchodzi w śruby i hak też idzie wkręcić bo się schodzi wzmocnienie z dziura na hak
A na poprzednim wzmocnieniu wszystko było ok? Nie było np jakiejś podkładki między podłużnicą a wzmocnieniem?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio