Witam... Mam problem z spasowaniem maski i błotnika lewego ...
Wymienialem błotnik poniewaz gdzies rok temu zaliczyłem dzwona... ale nic konkretnego sie nie stało, pogiety błotnik i przerysowana maska ... była okazja na forum, wiec kupilem i błotnik i maske [ przy okazji zmieniłem zawiasy... ]
i przytrafila mi sie dziwna historia gdyż nie moge tego spasować za żadne skarby ... jak błotnik pasuje to maska juz nie.... szpary wg maski sie nie zgadzają prawa / lewa ...
Zdjęcia :
Jakieś Rady.?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
A te zawiasy które zmieniałeś są na pewno proste ?
moj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu
miałem podobny problem, ale u mnie pomogło poluzowanie śrub i mocne popchnięcie błotnika w kierunku silnika i szparę udało mi się zniwelować do odpowiedniej. A skoro u Ciebie kolego nie pasuje ani jedno ani drugie to widocznie coś miało prędzej dzwona(błotniki lub Twoja maska)
- robert19kor
- Badacz tematu
Żeby maskę przestawić to oprócz zawiasów musisz przestawić jej rygiel inaczej cała regulacja na marne. Pierwsze ustawiasz błotnik do maski i patrzysz na szczelinę i czy maska nie leży do niego góra dół dobrze . Jeśli masz za dużą szczeline przy max dociśnięciu błotnika to korygujesz maskę jak nie masz regulacji w 2 osoby lekko przypychasz zawias i przesuwasz rygiel maski i jeszcze najczęściej jest tak że należy obydwa błotniki korygować by szczeliny były równe ponieważ nawet ori błotniki mogą mieć lekko różne przetłoczenia. Pamiętaj że regulację maski robi się na lekko poluzowanych śrubach nie na latającej . Rygiel jak skorygujesz to dokręcasz s sprawdzasz

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1