Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Malowanie samochodu (ten sam lakier)
Witam ostatnio pytałem o usuwanie rdzy z samochodu po zimie i doszedłem do wniosku że pomaluje cały samochód, mam znajomego co umie lakierować ale lakier sobie sam muszę załatwić. I tu moje pytanie wyjdzie mnie mniej gdy kupie ten sam kolor ? lub podobny ? mam ciemny granat nr LBSY i chciałbym czarny , jak to będzie wyglądać cenowo i co potrzebuję jak nie zmieniam koloru na całkiem inny? Pozdrawiam:)
-

Chudy155a - Badacz tematu
skoro masz znajomego niech Ci powie co potrzebujesz na pewno papier wodny do matowania starego lakieru a ceny są różne zależy od koloru i rodzaju np. akryl jest 1 z najtańszych lakierów niż np.metalik
- martinfp
- Badacz tematu
Ja bym nie zmieniał lakieru
jedż z klapką od wlewu paliwa do sklepu gdzie dobierają i dobierz kolor według klapki.A jak nie to w tym sklepie poproś o palete z kolorami i dobierz sobie czarny.
jedż z klapką od wlewu paliwa do sklepu gdzie dobierają i dobierz kolor według klapki.A jak nie to w tym sklepie poproś o palete z kolorami i dobierz sobie czarny.- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
kasanowa203, Ciezko , polecam poszukać na tej stronce , dopasuj mniej wiecej a jak nie to daj zdjecie i Ci powiemy
http://www.doppel-wobber.de/forum/index ... Info&id=41
http://www.doppel-wobber.de/forum/index ... Info&id=41
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
kasanowa203 napisał(a):witam mam pytanie czy wiecie może gdzie w golfie znajde numer lakieru poza ta naklejka w bagazniku
Jak chcesz dobrać kolor pod kolor samochodu a nie znasz numeru lakieru to jedż do sklepu z lakierami z "klapką" od paliwa.Ponadto na forum gdzieś były informacje o numerach kolorów występujących w golfach według rocznika.
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
Kolor Lakieru z naklejki w bagażniku to LN5Y ale lakier jest strasznie brzydki wolał bym cały samochód na czarno malowaćGolf Maniak napisał(a):Ja bym nie zmieniał lakierujedż z klapką od wlewu paliwa do sklepu gdzie dobierają i dobierz kolor według klapki.A jak nie to w tym sklepie poproś o palete z kolorami i dobierz sobie czarny.
będę rozbierać go kompletnie tzn cały środek prócz silnika będzie wyciągnięte.-

Chudy155a - Badacz tematu
Jeżeli chcesz malować auto na stary lakier to jedź autem do mieszalni lakieru i niech zrobią ci czytnikiem odczyty lakieru z kilku miejsc żeby nie było po malowaniu widać z każdej strony innych odcieni ,a jeżeli chcesz auto na inny lakier to kupujesz lakier ,papiery wodne i jedziesz z koksem matujesz i malujesz 

-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1