. Ps. Dałem włókno na tą zaprawkę bo ubytek był w blaszce.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Malowanie Auta.
Witam, mam na drzwiach zaprawki wielkości 20x20 i 5x5. Z tym, że jedna na rogu od nadkola a druga od rogu drzwi zewnątrz. Pytanie, czy malować pistoletem tylko te fragmenty czy drzwi pod listwę? Szkoda mi trochę tego lakieru targać
. Ps. Dałem włókno na tą zaprawkę bo ubytek był w blaszce.
. Ps. Dałem włókno na tą zaprawkę bo ubytek był w blaszce.Moje padło :
-

kosmaty69 - Badacz tematu
Jeśli masz małe zaprawki do zrobienia dobierz lakier w sprayu aczkolwiek uważam że dużo przyjemniej malowac elementy nadwozia z pistolety tutaj tylko niestety albo stety oprócz wydajengo kompresora potrzeba dość dobrej ręki.
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Możesz zrobić tak jak pisze Golf Maniak choć ja jestem tego zdania że szprajem to można płot malować ... szprejem nigdy nie pomalujesz tak jak pistoletem ,a to dysza do d... ,a to więcej powietrza niż lakieru.Taniej cie wyjdzie kupno drzwi o tym samym lakierze 

-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Nadwozie: 5-drzwiowe
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Eeee tam, nie jesteś ślepy
Widać że te listwy się nie licują, no ale mniejsza...
@kosmaty69: jeśli uważasz że lakiernik kasuje 200zł za machanie ręką w lewo i prawo, to zdziwisz się przy pierwszym pociągnięciu pistoletem
Ale jeśli nie szkoda ci czasu (i pieniędzy) to: najpierw trzeba dotrzeć szpachlę, ale taśmy etc trzeba pozrywać, zlicować szpachlę i resztę lakieru, potem trzeba by zmatowić dół do listwy, dalej podkład, docieranie, wdmuch z bazy na naprawiane miejsce i klar na całość - bo podejrzewam że z łączeniem klaru mogą być kłopoty, a tak to do listwy przejedziesz klarem i będzie

- lukszumk3
- Czytacz
lukszumk3, wporządku, a ile z reguły się daje warstw lakieru? Bo słyszałem, że 2-3.
Nie są w poziomie, bo golf był rozebrany ponieważ robiłem blacharkę i chciałem na szybko przymierzyć błotnik czy wspawane blachy dobrze się zgrywają
Nie są w poziomie, bo golf był rozebrany ponieważ robiłem blacharkę i chciałem na szybko przymierzyć błotnik czy wspawane blachy dobrze się zgrywają

Moje padło :
-

kosmaty69 - Badacz tematu
Jak się ma wprawę i wie czym robi (gęstość klaru, ciśnienie) to raz się zapyla żeby zrobić "grunt", a potem rozlewasz lusterko w drugim przejściu. Jak brak praktyki to zrób "grunt", a potem dwie cienkie warstwy żeby nie było zacieków i skórki, lecz nie za cienko, bo klar musi się przecież rozlać
Ale jeśli nie robiłeś tego nigdy, to nie spodziewaj się cudów
Ale jeśli nie robiłeś tego nigdy, to nie spodziewaj się cudów

- lukszumk3
- Czytacz