Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
lusterko zewmętrzne
Koledzy mam taki problem, mianowicie nie działa mi elektryczne sterowanie lewego lusterka ale tylko w płaszczyznie poziomej. Probowałem je jakoś rozebrać ale skonczyło się to tylko na tym że zdjełem plastikową osłonę tylnią. Niech mi ktoś podpowie jak sie do tego zabrac i czy da rade to naprawić czy trzeba wymieniać całe lusterko?? A i jeszcze jak włączę sterowanie tego lusterka to słychać że ma ochote działać ale lata luźno.
-

michalr1986 - Czytacz
Jak zdejmiesz szkło bedziesz miał dostęp do silników .
Wykręć silniki i podłącz do nich napięcie ( są tam 3 piny ) .
Choć jak piszesz " lata luźno " wskazuje na usterkę mechaniczną . Albo szkło wyskoczyło z mocowań albo awaria przekładni przy silniczku .
Wykręć silniki i podłącz do nich napięcie ( są tam 3 piny ) .
Choć jak piszesz " lata luźno " wskazuje na usterkę mechaniczną . Albo szkło wyskoczyło z mocowań albo awaria przekładni przy silniczku .
-

Gofer - Gaduła
silniczek działa. A powiedz kolego jeszcze jak nalepiej zdemontować szkło tak żeby go nie uszkodzić. wystarczy je podwarzyć a jak tak to w jaki sposób spowrotem je zamontować??
[ Dodano: 2011-06-09, 14:01 ]
koledzy przyczyna awarji już znana pękła biała prowadnica która jest zamocowana do lusterka. Wymiana z tego co widziałem jest banalnie prosta tylko potrzebna jest jedna część. Teraz gorsza strona medalu popytałem troszkę i samej tej prowadnicy nie można kupić trzeba kupić całe lusterklo elektryczne.
[ Dodano: 2011-06-09, 14:01 ]
koledzy przyczyna awarji już znana pękła biała prowadnica która jest zamocowana do lusterka. Wymiana z tego co widziałem jest banalnie prosta tylko potrzebna jest jedna część. Teraz gorsza strona medalu popytałem troszkę i samej tej prowadnicy nie można kupić trzeba kupić całe lusterklo elektryczne.
-

michalr1986 - Czytacz
• Strona 1 z 1