Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Lusterka zewnętrzne
Witam.Drodzy koledzy proszę o odpowiedź - czy lusterka manualne zewnetrzne można zastąpić elektrycznymi jako manualne?Czy montaż tzn śruby,otwory itd. sa takie same?W moim golfie mam manualne i muszę je wymienić - czy mogę zamontować elektryczne(jako manualne)? 

kaziowy
-

fosfor4 - Badacz tematu
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8 AAM
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
fosfor4 napisał(a):czy mogę zamontować elektryczne(jako manualne)?
Możesz zamontować takie lusterka ale by działały musisz posiadać jeszcze do nich wiązkę w drzwi, wiązkę pod deską oraz przełącznik by sterować ich położeniem. Pozbawionym sensu jest kupowanie elektrycznych luster i przerabiania ich by sterować nimi cięgnami jak w manualnych.
Albo po prostu kupić manualne i tam obędzie sie bez kombinacji.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu, Miły kolego - odwrotnie!!!Chcę kupić elektryczne (lakier mojego auta) A moje są do wymiany(manualne).Pytanie czy elektryczne zastąpią manualne?Ogólnie chyba tak miałem zapytać.Czy będzie ręczna regulacja tak jak w manualnych?!!! 

kaziowy
-

fosfor4 - Badacz tematu
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8 AAM
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
fosfor4 napisał(a):Czy będzie ręczna regulacja tak jak w manualnych?!!!
Napisałem we wcześniejszym poście co jeszcze potrzebne jest do ich działania. Czyli :
by działały musisz posiadać jeszcze do nich wiązkę w drzwi, wiązkę pod deską oraz przełącznik by sterować ich położeniem.
W lusterkach elektrycznym nie ma cięgien tak jak to w przypadku manualnych. By działały potrzebujesz jeszcze wiązki elektrycznej do nich , przełącznika którym będziesz terował ich położeniem oraz kolejnej wiązki znajdującej się pod deską rozdzielczą.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1