prośba do forumowiczów o określenie lakier
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cff ... 1cf9d.html
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Po nr nadwozia dojdziesz i roczniku też ale jak był lakierowany to może być inny odcień. ie wiem do jakich celów potrzebujesz ten numer ?

-

pietrasiak2 - Members
shagi, i tak będzie różnica w odcieniu.
Każdy samochód po tylu latach traci kolor lakieru. I każdy w innym stopniu
Każdy samochód po tylu latach traci kolor lakieru. I każdy w innym stopniu

-

gello1 - Gaduła
szukaj a znajdziesz tylko jak z neta to pros o foto przed wysłaniem żeby nie przyszły gorsze od twoich ja osobiście jeszcze tak nie miałem ale kupel zamawiał błotnik do hondy i przyszedł taki jak by na nim stado słoni tańczyło
- czarus21
- Badacz tematu
perłowy, ciężko trafić na gościa który dobrze namiesza ten kolor . Od razu uprzedzę że gotowce w sprayach pod ten numer nie pasują ale jeśli chcemy podmalować np progi to nadają sie jak ta lala, na karoserię tylko pistolet 

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
to jest praktycznie niemożliwe.thomasg napisał(a):perłowy, ciężko trafić na gościa który dobrze namiesza ten kolor
Problem nie jest w dobraniu barwy a w układzie pereł na powierzchni podczas malowania(tym rządzi grawitacja a nie umiejętności lakiernika) dlatego malowany element w mniejszych lub większym stopniu będzie się odróżniał, bo perły w lakierze będą się odbijać pod różnym kątem

-

gello1 - Gaduła
gello1, jak na mieszalni przeleje 0.1 grama to nawet geniusz lakiernik może pocałować sie w dupę - to o farbie zrobionej wg. instrukcji, z dobieraną jeszcze gorzej a w naszych autach niestety juz tylko dobierane, lakier nie jest nowy
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła