jak ustawic reflektory?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

jak ustawic reflektory?

Postprzez francuz0402 » 12 kwi 2008, o 21:04

Witam-mam Golfa III GT-kupiłem ostatnio nowe reflektory przednie (manualna regulacja) H1+H1 i po zamontowaniu zauważyłem, że świecą bardzo nisko, a szczególnie światła mijania (krótkie) nie moge ich ustawić. Są tam niby takie dwa pokrętła do regulacji, ale kręcę i nic nie reaguje. Mam trochę mało czasu żeby się z tym pobawić, więc może ktoś napisze o co chodzi...z góry dzięki!
francuz0402
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 6 mar 2008, o 22:49
Lokalizacja: podkarpacie

jak ustawic reflektory?

 

Postprzez PiJey88 » 12 kwi 2008, o 21:09

jedno regoluje promień światła w pionie a drugie w poziomie, sam dobrze tego nie ustawisz, najlepiej jedź na stacje kontroli pojazdów, tam ci ustawią lampki za symboliczne pieniążki ;-)
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Rafit » 13 kwi 2008, o 02:28

francuz0402

- Pokrętła zewnętrzne (Góra-Dół)
- Pokrętła wewnętrzne (Lewo-Prawo)

Musisz kręcić zewnętrznym tak, aby klosz odjechał do tyłu czyli w przeciwną stronę niż wskazówki zegara.
Avatar użytkownika
Rafit
Badacz tematu
 
Posty: 257
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 20:33
Lokalizacja: GDA

Postprzez mietek » 13 kwi 2008, o 03:02

zrob tak bodjedz pod jakas sciane minimum okolo 10 metrow zeby bylo doniej
najpierw prawy leflektor ustawiaszna na odleglosc dajesz na 0 ustawianie to pokretlo w srodku auta ta regulacja lampe ustawiasz wysokosc na jakies 1,5 metra i zeby bylo 30 stopni promien padal w dul na lewo potem lewa lampe ustaw zeby prawa strona promienia pokrywala sie z promieniem prawej lampy musisz zrobic linie prosta o 30 stopniach tak bedziesz mial oswietlane pobocze a innych aut niebedziesz oslepiac ja zrobilem to sam pojechalem na stacje i jest idealnie jesli bedziesz chcial zrobic to sam to wymierze umnie i podam ci dokladne wymiary zaznaczysz sobie na scianie czyms i ustawisz wedlug tego w stacji robi gosc ci to samo tylko ze na lustrach i idzie to szybciej ale samemu zaoszczedzisz
mietek
Badacz tematu
 
Posty: 166
Dołączył(a): 22 sty 2008, o 13:31
Lokalizacja: oldenburg

Postprzez francuz0402 » 14 kwi 2008, o 21:49

Dzięki chłopaki za rady-jutro będę miał troche czasu to wieczorkiem spróbuje ustawić. O wynikach dam znać!
francuz0402
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 6 mar 2008, o 22:49
Lokalizacja: podkarpacie


- - - http://safe-bus.pl/przewozy-do-holandii/



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości