Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Ile moze kosztowac uszczelka do szyberdachu?
czy w sklepie dostanie sie uszczelke do szyberdachu jak tak to ile moze kosztowc bo mi troche przecieka z lewej strony
Łukasz.
-

lukas2087 - Badacz tematu
uszczelka szyberdachu nie chroni od przeciekającej wody. Masz zatkane węże odprowadzające wodę z szyberdachu (ujście przednich koło zawiasów drzwi przednich) tylnich nie pamiętam, albo brak plastykowej ramki-rynienki pod szybą dachu mającej za zadanie wyłapywać tą wodę co przecieknie
- pablomed
- Members
lukas2087, tak jak kolega pablomed napisal, uszczelka nie chroni w 100% przed woda. Sprawdz odplywy. Tylne widac, jak sie zderzak zdejmie. Odplywy sa schowane za tylnim zderzakiem. Przednie zobaczysz przy otwartych przednich drzwiach.
Tak czy inaczej, aby uchronic sie przed woda w kabinie trzeba miec drozne odplywy.
Pozdro!
Macros
Tak czy inaczej, aby uchronic sie przed woda w kabinie trzeba miec drozne odplywy.
Pozdro!
Macros
Macros
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r
-

Macros - Czytacz
musisz ją zdobyć na szrocie, bez tego będzie ciekło, juz nie pamiętam co zrobić żeby ją założyć na miejsce, czy wystarczy wyjąć całą szybe czy tapicerkę dachu- to sporo roboty.lukas2087 napisał(a):no tej ramki nie mam wlasnie
Dla pewności sprawdź, czy czasem ramka sie nie wypięła z zatrzasków z przodu, bo wtedy możesz ją mieć z tyłu, pod pokrywą zasuwaną, można ją tam dostrzec i wyciągnąc palcami lub szczypcami w przód i zaczepić z przodu jak należy
- pablomed
- Members
jeśli chodzi o tą czarna jakby ramke która jest pod szybą dachu to nie trzeba nic wyciagać. kwestia wymaneworwania nią miedzy dachem a podsufitówką.da radę to zrobić.delikatnie można ja naginac -ona nie peknie. juz kilka razy to u siebie wyciagłaem i czyściłem.
[ Dodano: 2008-08-15, 11:40 ]
a tak na marginesie. wątpię aby na szrocie ci oddali sama ramkę - zazwyczaj sprzedaja wszystko w komplecie. musisz szukać na 4um w sprzedam czesci moze ktoś ma do oddania uszkodzony szyber lub na czesci. na allegro uszkodzony szyber mozna kupić za 100zł. to i tak sie opłaca. ja u siebie zmieniałem szyber i stary leży w garażu, moze mi sie jeszcze z niego coś przyda...(rynienki juz nie mam oddałem kolesiowi)
[ Dodano: 2008-08-15, 11:40 ]
a tak na marginesie. wątpię aby na szrocie ci oddali sama ramkę - zazwyczaj sprzedaja wszystko w komplecie. musisz szukać na 4um w sprzedam czesci moze ktoś ma do oddania uszkodzony szyber lub na czesci. na allegro uszkodzony szyber mozna kupić za 100zł. to i tak sie opłaca. ja u siebie zmieniałem szyber i stary leży w garażu, moze mi sie jeszcze z niego coś przyda...(rynienki juz nie mam oddałem kolesiowi)
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Kolego jesli chodzi o cene uszczelki to w serwisie kosztuje od 178zl do 240zl, wiem bo sam ja wymienialem i kupowalem ja wlasnie w serwisie w Rzeszowie:) jesli chodzi o cieknacy szyber to sprawa nie opiera sie tylko o odplywy, ja u siebie przetkalem wszystkie, mam czarny plastik, a nadal cieklo, okazalo sie ze szpara miedzy szyba a dachem jest za duza, myjnie automatyczne zniszczyly uszczelke, wytarly z niej te takie jakby "wloski" szpara zrobila sie za duza i odplywy nie nadazly odprowadzac wody przy duzym deszczu lub na myjni recznej
wyjsciem z sytuacji jesttez odwrocenie uszczelki, sciagnij ja cala, zaloz ta strona ktora wczesniej byla w srodku na zewnatrz i zobacz czy cos pomoze, u mnie chwilowo dalo to rade
Pozdro 
wyjsciem z sytuacji jesttez odwrocenie uszczelki, sciagnij ja cala, zaloz ta strona ktora wczesniej byla w srodku na zewnatrz i zobacz czy cos pomoze, u mnie chwilowo dalo to rade
Pozdro 
-

ciunek - Badacz tematu
• Strona 1 z 1