Witam
Mam zamiar kupi golfa 3 z 1996roku i moje pierwsze pytanie jakie blachy posiadają golfy z tego roku.Interesuje mnie czy posiadają całkowity ocynk od którego roku wychodziły z pełnym ocynkiem? Jak silnik 1.9TDI 90km?Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
Z góry dzięki.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Żadna wersja Golfa 3 nie wychodziła w ocynku.. W pełnym ocynku były dopiero MK4.
Tzn?? O co Ci chodzi?? O model silnika czy o jego awaryjność?? Ogólnie w 3-kach 90 -cio konne TDI były 2 "1Z" i "AHU". A jeśli chodzi o ich awaryjność, to już zależy na jaki egzemplarz trafisz, jak był wcześniej użytkowany i jak ty go będziesz użytkował.
Jak będzie w dobrym stanie silnik i będziesz dbał, żeby wymieniać wszystko na bieżąco i odpowiednio nim jeździł, to dziać się z nim nic nie będzie.
klatwiarz napisał(a):Jak silnik 1.9TDI 90km?
Tzn?? O co Ci chodzi?? O model silnika czy o jego awaryjność?? Ogólnie w 3-kach 90 -cio konne TDI były 2 "1Z" i "AHU". A jeśli chodzi o ich awaryjność, to już zależy na jaki egzemplarz trafisz, jak był wcześniej użytkowany i jak ty go będziesz użytkował.
Jak będzie w dobrym stanie silnik i będziesz dbał, żeby wymieniać wszystko na bieżąco i odpowiednio nim jeździł, to dziać się z nim nic nie będzie.
-

Snejk18 - Fanatyk
• Strona 1 z 1