Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
siatka murarska + szpachla + bitgum = wytrzyma bardzo dlugo
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pewnie zestaw naprawczy czyli mata żywicą i utwardzacz wysycha na kamieni bardzo łatwe w użyciu tylko papierkiem zrysuj i klej (ale zaraz ktoś napisze ze tak się trabanty łata ale trzeba pamiętać ze nie każdy ma kasę na blacharza)
- czarus21
- Badacz tematu
Ja ci powiem tak oszlifuj miejsca zardzewiałe i zaspawaj otwory migiem.
oszlifuj spawy zamaluj epoksydem na to baranek. Nie musisz od razu do blacharza możesz to z kumplem zrobić który ma migomat.
oszlifuj spawy zamaluj epoksydem na to baranek. Nie musisz od razu do blacharza możesz to z kumplem zrobić który ma migomat.
-

Radekb351 - Gaduła
trojeczkaGT napisał(a):siatka murarska + szpachla + bitgum = wytrzyma bardzo dlugo
wpadnij z ta siatka murarska , mam troche roboty w pokoju
tu nikogo nie stac na normalna naprawe samochodu? prosze was nie osmieszajcie sie , wy macie samochody ? czy zakłady remontowo budowlane?- golftd
- Czytacz
Jeżeli te dziury nie są faktycznie duże i po oczyszczeniu nie powiększą się znacznie i w podłodze nie ma ich dużo to faktycznie jak ktoś nie ma dostępu do miga żywica i mata szklana wystarczy tylko zrobił bym to z 2 stron i zamalował nawet barankiem i finito . Jeżeli są to większe ubytki to należało by pospawać , żeby za rok nie jeździć jak Flinstonowie 
-

pietrasiak2 - Members
golftd napisał(a):trojeczkaGT napisał(a):siatka murarska + szpachla + bitgum = wytrzyma bardzo dlugo
wpadnij z ta siatka murarska , mam troche roboty w pokojutu nikogo nie stac na normalna naprawe samochodu? prosze was nie osmieszajcie sie , wy macie samochody ? czy zakłady remontowo budowlane?
Siatka jest tu chyba po to żeby szpachla nie pękała- podwozie też pracuje. Lepiej to zaspawaj a jak nie masz możliwości kawałek blaszki, bitgum no i nitownica, oczywiście rdzę wyczyścić, podkład antykorozyjny można i bitgumem na to blaszkę i bitgumem po wierzchu.
Moje vwozidełko: moj-golf/golf-3-by-bendi-t35710.html
- bendi86
- Badacz tematu
he he wiedziałem ze tak będzie trójeczka tu niema co poradzac żeby coś zrobić samemu bo tu i tak każdy powie blacharz bo inaczej nie da rady a ja jestem zdania ze jeżeli wykona się coś samemu to powinno być się z tego dumnym osobiście mam dostęp do migom atu ale nie każdy ma to szczęście i nikt nie zarabia milionów i woli te 200 150 zł wydać na paliwo
- czarus21
- Badacz tematu
na małe dziury OK, i tak jak napisano z dwóch stron , jesli to zrobic dobrze to lepsze niż odwalona kaszanka migiem . Ale bez przesady nie siatka murarską , sa maty od tegopietrasiak2 napisał(a): jak ktoś nie ma dostępu do miga żywica i mata szklana wystarczy tylko zrobił bym to z 2 stron i zamalował nawet barankiem i finito

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
Żadne maty, zrobi się jeszcze gorzej, usuniecie rdzy nie polega na zamaskowaniu tylko wycięciu zjedzonego kawałka i wspawaniu zdrowej blachy, później zabezpieczaniu.
-

Radekb351 - Gaduła
Radekb351, przecież nikt nie pisze o klejeniu dziur 5x5 cm i nic też nie widzę o nakładaniu żywicy na rdzę, każdy rdzi sobie jak może. Ja mam gdzie puknać za spawarką, Ty pewnie też , ale nie wszyscy są w takiej sytuacji
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła