Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
-

iDZIK - Czytacz
Przecież i tak leci zimne z nadkola, nie o to chodzi. Chodzi o zwiększenie ilości powietrza w czasie szybszej jazdy żeby wpadało do filtra pod ciśnieniem. Trochę wątpię czy to wpłynie na osiągi silnika, trzeba spróbować żeby się przekonać czy ECU poda wystarczjącą ilość paliwa do zwiększonej dawki powietrza. Ja spróbowałem raz ro zrobić w Mercu 190 z silnikiem 2,3 na wtrysku mechanicznym. W tym aucie efekt był wyraźnie odczuwalny w postaci większej o kilka km/h Vmax
- pablomed
- Members
iDZIK napisał(a):Jeżeli temat jeszcze aktualny to jutro przy okazji wyklejania pasków w zderzaku mogę zrobić zdjęcie wlotów, które kupiłem na alledrogo.
[edit]
Tak jak obiecałem umieszczam fotki wlotów, które można dostać na allegro, myślałem, że będą lepiej spasowane, ale tragedii nie ma...
[url=http://images43.fotosik.pl/130/e5d11e25efc652c4m.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images39.fotosik.pl/127/cc5a03b12428a183m.jpg]Obrazek[/URL]
no całkiem całkiem a widziałes te wloty zamiast blendy i helogenu w zdes koło kierunków??
tez są fajne i lepiej dopasowane

-

TOMEK 84 - Members
michał1903 napisał(a):A czy taki dolot zimnego powietrza w silniku 2E, zmieni coś?
zdecydowanie tak!!!
sam zobaczysz ze bedzie lepiej silniczek chodził
im szybciej bedziesz mykał tym wiecej powietrza silnik potrzebuje do spalenia mieszanki a jak zrobisz taki dolocik bezposrednio pod filtr(a najlepiej storzkowy w benzynie bo do dieselka nie poleca się) to niedosc ze dolot bedzie powietrza (swobodny) to jeszcze powietrze bedzie zimne i pod cisnieniem dostarczane
więc napewno nie zaszkozi twojemu silniczkowi
zamontuj sobie sportowy filtr powietrza bedzie fajnie mruczał spodoba ci sie ten dzwiek
pozdro
[ Dodano: 2009-06-21, 00:04 ]
marcinkoz2910 napisał(a):iDZIK, masz tymi dolotami coś chłodzone czy tylko do ozdoby?
tymi dolotami powietyrze myka na tarcze hamulcowe
-

TOMEK 84 - Members
to nawet wtedy też śmiga gdy są te kratki ?TOMEK 84 napisał(a):tymi dolotami powietyrze myka na tarcze hamulcowe
-

marcinkoz2910 - Members
tak dlatego są te kratki zeby powietrze leciało a nic nimi nie wpadło nam pod nadkole
jak masz alu to sprawdz sobie jeszcze ze masz takie cos plastikowego czy cos w ty rodzaju co mocno odstaje od zacisków w strone wewnętrzną nadkola
to cos nie wiem dokładnie jak na to sie mówi łapie nam powietrze które wpada przez ta dzióre i kratki w zdesiu i nagania je na zaciski i tarcze poto by przy hamowaniu je zchłodzic.....
jak masz alu to sprawdz sobie jeszcze ze masz takie cos plastikowego czy cos w ty rodzaju co mocno odstaje od zacisków w strone wewnętrzną nadkola
to cos nie wiem dokładnie jak na to sie mówi łapie nam powietrze które wpada przez ta dzióre i kratki w zdesiu i nagania je na zaciski i tarcze poto by przy hamowaniu je zchłodzic.....
-

TOMEK 84 - Members
-

marcinkoz2910 - Members