Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
demontaż przedniego zderzaka
witam.chciałem się zapytać w jaki sposób mogę w prosty i szybki sposób odkręcić przedni zderzak.odkręciłem śruby które znajdują się pod atrapą ale nadal się trzyma i to dość solidnie.nie chce go po prostu uszkodzić.proszę o pomoc 

- Przemas1792
- Czytacz
Witam
proszę o pomoc...
jakiś czas temu miałem małe spotkanie z tylnik zderzakiem innego samochodu w efekcie lekko przedni zderzak sie odgiął i delikatna luka powstała.
Na wiosnę będę zderzak demontował bo prawdopodobnie albo zaczepy sie uszkodziły albo przesunęły.
Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jakie mam ewentualnie kupić zaczepy/mocowanie do przedniego zderzaka?
proszę o pomoc...
jakiś czas temu miałem małe spotkanie z tylnik zderzakiem innego samochodu w efekcie lekko przedni zderzak sie odgiął i delikatna luka powstała.
Na wiosnę będę zderzak demontował bo prawdopodobnie albo zaczepy sie uszkodziły albo przesunęły.
Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jakie mam ewentualnie kupić zaczepy/mocowanie do przedniego zderzaka?
- snowfox
- Czytacz
W zderzakach nie ma żadnych zaczepów. Przykręca sie go śrubami do przedniej belki, a po bokach jest w takich jakby szynach (ślizgi bodajże sie to nazywa), które są razem ze zderzakiem. Jesli ci odłazi to pewnie skrzywiona belka albo śruba któraś puściła
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ano, ale różne cuda już widziałem więc lepiej napisaćOpik napisał(a):deusiwo, zderzak bez połowy śrub nadal siedzi tak jak powinien

-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
na rondzie gość alfa 156 wymusił mi wjazd i nie wyhamowałem w pełni. Jego lewy tylni zderzak spotkał sie ze środkiem mojego. On nie miał nawet ryski a ja wygiętą lekko tablice rejestr. Jak ją tylko wyprostowałem to okazuje sie ze odstaje około 0.5-0.8mm od zderzaka, bo w tym miejscu jest delikatne wgięcie, a cały zderzak opadł o niecały 1cm. Zaraz zejde i zorbie foty
[ Dodano: 2014-02-19, 16:10 ]

[ Dodano: 2014-02-19, 16:10 ]

- snowfox
- Czytacz
jak na moje to on nie tyle poszedł w dół na mocowaniach, co rozszedł się na boki po uderzeniu w środek. Bez zdjęcia się nie obejdzie tak czy tak, na szczęście to nie jest wielka filozofia. Zdejmij, podgrzej suszarką albo opalarką (delikatnie!) i spróbuj na ciepło przywrócić do poprzedniego kształtu, powinno się udać
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1