Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Dach - rosa, zbierająca się woda
Czy to normalne, że o takiej porze roku skrapla się woda na dachu - we wnętrzu auta - pod podsufitką? Czy może być to spowodowane tylko nieszczelnością w narożniku szyby przedniej?
-

revor - Badacz tematu
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pewnie szyba jest nieszczelna, ja tak miałem i lewy przedni róg podsufitki miałem ciągle wilgotny,
uszczelniłem klejem do szyb i mam spokój
uszczelniłem klejem do szyb i mam spokój

moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
No nie sprecyzowałem - woda się skraplała na konstrukcji od szyberdachu. Co najlepsze - podsufitkę miałem i mam suchą
Narożnik szyby mi ciekł, uszczelniłem to taka czarną masą uszczelniająca, zobaczymy co będzie, ogólnie to mam mokrą podłogę kierowcy i już mnie powoli krew zalewa bo nie mogę dojść o co chodzi - odpływ szybru działa pięknie, progi i podłoga nie są dziurawe
, jedynym miejscem był ten nieszczęsny narożnik jak się dziś okazało i uszczelniłem go teraz, a było widać jak po tym plastiku na słupku woda sobie spływała w dół.
Z tym, że zamoczony jest nawet filc pod wykładziną i teraz nie wiem czy wyjmować całą wykładzinę czy to zostawić, co musiałbym wymontować oprócz foteli żeby zdemontować przednią część wykładziny?
Czy to możliwe, że odkryłem przyczynę mokrej podłogi?
Narożnik szyby mi ciekł, uszczelniłem to taka czarną masą uszczelniająca, zobaczymy co będzie, ogólnie to mam mokrą podłogę kierowcy i już mnie powoli krew zalewa bo nie mogę dojść o co chodzi - odpływ szybru działa pięknie, progi i podłoga nie są dziurawe
, jedynym miejscem był ten nieszczęsny narożnik jak się dziś okazało i uszczelniłem go teraz, a było widać jak po tym plastiku na słupku woda sobie spływała w dół.
Z tym, że zamoczony jest nawet filc pod wykładziną i teraz nie wiem czy wyjmować całą wykładzinę czy to zostawić, co musiałbym wymontować oprócz foteli żeby zdemontować przednią część wykładziny?
Czy to możliwe, że odkryłem przyczynę mokrej podłogi?

-

revor - Badacz tematu
jest to możliwe ze woda spływała po słupku na podłogę,
żeby wyjąc wykładzinę musisz wyjąc fotele , środkowy tunel, i listwy progowe wew.
jak zostawisz mokrą wykładzinę to na wiosnę będziesz miał rudą podłogę i trochę roboty żeby to ogarnąć,
w ostateczności zdejmij tylko listwy progowe , podnieś wykładzinę i włóż tam gazety,
ładnie wciągną wilgoć tylko musisz to codziennie powtarzać, wywalać mokre i dawać suche
jeszcze inne wyjście, to idziesz do kwiaciarni i kupujesz takie kulki co absorbują wodę, wsypujesz to pod dywany a na drugi dzień odkurzasz , tak parę razy i pozbędziesz sie wody,
ale to doraźne działania, najlepiej wyjąć dywany i dobrze wysuszyć
żeby wyjąc wykładzinę musisz wyjąc fotele , środkowy tunel, i listwy progowe wew.
jak zostawisz mokrą wykładzinę to na wiosnę będziesz miał rudą podłogę i trochę roboty żeby to ogarnąć,
w ostateczności zdejmij tylko listwy progowe , podnieś wykładzinę i włóż tam gazety,
ładnie wciągną wilgoć tylko musisz to codziennie powtarzać, wywalać mokre i dawać suche
jeszcze inne wyjście, to idziesz do kwiaciarni i kupujesz takie kulki co absorbują wodę, wsypujesz to pod dywany a na drugi dzień odkurzasz , tak parę razy i pozbędziesz sie wody,
ale to doraźne działania, najlepiej wyjąć dywany i dobrze wysuszyć
-

mkkay - Members
To nie ma potrzeby zdejmowania deski rozdzielczej, ażeby móc wyjąć wykładzinę?
No to wyjmę całość i wysuszę to w domu.
No to wyjmę całość i wysuszę to w domu.
-

revor - Badacz tematu
i od razu podłogę czymś zabezpiecz
-

mkkay - Members
-

revor - Badacz tematu
podkład reaktywny, spytasz w sklepach z lakierami to ci powiedzą,
tylko pierwsze wyczyść dobrze podłogę
tylko pierwsze wyczyść dobrze podłogę
-

mkkay - Members
Panowie - usczelniłem łączenie szyby z blachą i nadal dupa
Do góry na słupku jest łączenie blach i otwór montażowy do plastikowej osłony słupka i jak poleje wodę na ten narożnik samochodu z zewnątrz to cały czas z tych dwóch miejsc leci woda.
Nie mam już siły.
O co chodzi? Zdjąłem tą zewnętrzną listwe i nie ma tam korozji w tym narożniku szyby.
Do góry na słupku jest łączenie blach i otwór montażowy do plastikowej osłony słupka i jak poleje wodę na ten narożnik samochodu z zewnątrz to cały czas z tych dwóch miejsc leci woda.
Nie mam już siły.
O co chodzi? Zdjąłem tą zewnętrzną listwe i nie ma tam korozji w tym narożniku szyby.
-

revor - Badacz tematu
a masz relingi? bo z pod śrub tez lubi cieknąć
-

mkkay - Members